NM i undervannsfoto

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vidar Skålevik ble nok en gang kåret til Norgesmester i undervannsfoto. Foto: Hadsel undervannsklubb
Vidar Skålevik ble nok en gang kåret til Norgesmester i undervannsfoto. Foto: Hadsel undervannsklubb

Lørdag 6. september gikk NM i undervannsfoto av stabelen i Stokmarknes. Vidar Skålevik fikk igjen tittelen Norgesmester i undervannsfotografering, slik han gjorde sist feltkonkurranse for to år siden. Tidligere VM-medaljør Espen Rekdal kom på andreplass og det ser ut til at de to får muligheten til å representere Norge i VM i Korea på nyåret. Undertegnede var tilstede og deltok også på arrangementet.

Hadsel undervannsklubb var arrangør av Norgesmesterskapet for 2008. Hele arrangementet var utrolig velorganisert og de 11 deltakerne var sterkt imponert over engasjementet i lokalmiljøet..

Mulighetene for å ta bilder var gode. Et av dykkene var i Trangstraumen som er kjent for å være et av Norges beste dykkemål. Dykkingen rundt Vesterålen holder svært høy kvalitet.

David & Goliat. Foto: Elling Berg
David & Goliat. Foto: Elling Berg

Fredag kl 12 ble konkurransen åpnet av vara-ordføreren i Hadsel Kommune. Deretter fulgte prøvedykk før konkurransedagen lørdag. I løpet av 2 dykk på maksimalt 90 minutter hver skal alle bildene i alle 5 kategorier tas. Makro og fiskeportrettklassen krever makroutstyr, mens på vidvinkel med og uten dykker brukes mest ekstrem vidvinkel eller fisheye. Temaklassen kan løses som fotografen ønsker.

Deltakerne fikk 2 timer på seg til å plukke ut bilder og bearbeide dem før innlevering. Det er begrenset hvor mye det er akseptabelt å redigere. Juryen fikk derfor tilgang til orginalfilene til alle bilder som ble tatt. Det var mange stressa fotografer som pustet lettet ut når de ankom festmiddagen lørdag kveld.

Juryen brukte både kvelden og natten til å juryere de 55 bildene de fikk inn. De vurderes etter faste kriterier. De skal bedømme eksponering, skarphet, lyssetting, orginalitet, komposisjon og bildets egenart.

Vinnerbildet i kategorien Vidvinkel med dykker. Foto: Vidar Skålevik.
Vinnerbildet i kategorien "Vidvinkel med dykker". Foto: Vidar Skålevik.

I år hadde man i tillegg til det ordinære NM laget en publikumskonkurranse med avstemning på nett. Lill Haugen, som forøvrig fikk fjerdeplass sammenlagt, gikk av med seieren med sitt portrett av en reke.

Rekefant. Bildet vant både publikumsprisen og makrokategorien. Foto: Lill Haugen
Rekefant. Bildet vant både publikumsprisen og makrokategorien. Foto: Lill Haugen

Nykommeren Wenche Strand fra Halden deltok i sitt første NM denne helgen og vann temaklassen med sitt bilde av en nakensnegle. Hun havnet som sterkeste nykommer på en femteplass totalt.

Resultatet for konkurransen ble presentert av juryens leder Jussi Evertsen søndag formiddag. Både juryen og arrangørene kommenterte det høye nivået på bildene i årets konkurranse.

Plasseringene er som følger:

Klasse A: Vidvinkel med dykker, B: Vidvinkel uten dykker, C: Makro, D: Fiskeportrett, E: Tema, nesledyr, pigghuder og nakensnegler.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen