Nissin byr på mer lys
(Bilde: Montasje: Akam.no,Nissin, iStockphoto)

Nissin byr på mer lys

Ny blits med støtte for ekstern strømforsyning.

Nissin Di700.
Nissin Di700.Foto: nissindigital.com
Nissin PS8 ekstern strømforsyning.
Nissin PS8 ekstern strømforsyning.Foto: nissindigital.com

Blitsprodusenten Nissin har lansert to nye produkter for deg som trenger litt ekstra med lys. Blant nyhetene er en ny blits samt en ekstern strømforsyning som skal hindre at man går tom for strøm med det første.

Les også: DUELL: Metz 52 AF1 mot Sigma EF 610 DG super

Den nye blitsen bærer navnet Di700 og er en relativt kraftig blits. Den dekker brennvidden 24-200mm omregnet til fullformat, og gir et ledetall på 50 ved ISO 200 på 200 mm.

Blitsen kan roteres 180 grader horisontalt til høyre og venstre, samt 90 grader oppover. Selve blitshodet kan utvides 7 grader fremover for bedre lys under portrettfotografering.

Blitsens ladetid skal være fra 0,1 sekund og opptil 4 sekunder når den blir varm, og den er utstyrt med blant annet PC-kontakt for syncronisering med kameraets lukker via kabel i tillegg til via blitsskoen. Di700 har som nevnt også mulighet for ekstern strøm via den nye strømadapteren Nissin PS8.

Nissin Di700 skal ha støtte for kamerahus fra Canon, Nikon og Sony, og skal bli tilgjengelig for salg i løpet av april 2013. Prisen på blitsen er foreløpig ikke kjent.

Les også: NETTMØTE: Unngå ringblitsen som pesten!

Den nye batteripakken Nissin PS 8 er en liten batteripakke på 761 gram som gjør at man ikke går så raskt tom for strøm ved blitsfotografering. Den har to utganger slik at man kan bruke to blitser samtidig. Den skal kunne lade blitsen på mellom 0,5-07, sekunder, og blir levert med et lite regntett trekk. Ytre mål er 20 x 11,1 x 3,5 cm. Batteripakken er allerede gjort tilgjengelig for salg, og har en veiledende utsalgspris på 165 britiske pund, eller omtrent 1500 norske kroner før skatter og avgifter.

Les også: Nytt blitsflaggskip fra Nikon

Kilder:
www.photographyblog.com (Nissin Di700)
www.photographyblog.com (Nissin PS 8))
www.dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen