Nissan har utsatt lanseringen av Leaf med større batteri på grunn av skandalen som involverer selskapets tidligere styreleder Carlos Ghosn.
Nissan har utsatt lanseringen av Leaf med større batteri på grunn av skandalen som involverer selskapets tidligere styreleder Carlos Ghosn. (Foto: Hanne Hattrem, VG)

Nissan utsetter lanseringen av nye Leaf etter skandale

– Kommer til Norge etter påske.

Nissans lenge varslede Leaf «e-Plus» med større batteri skulle egentlig lanseres på arrangementer i Amsterdam og Yokohama i dag. Det er nå utsatt, tilsynelatende på ubestemt tid. 

Økonomisk utroskap 

Utsettelsen skjer etter at Nissans styreformann Carlos Ghosn forrige uke ble arrestert for å skulle ha underrapportert lønn og andre ytelser fra selskapet over mange år, i tillegg til at Nissan beskylder ham for å ha brukt selskapets penger til egne investeringer. Totalt skal det ha dreid seg om underrapportering av rundt 375 millioner kroner. 

Både Nissan og alliansepartner Mitsubishi har siden kastet Ghosn som styreleder, og han risikerer 10 år i fengsel, ifølge den japanske påtalemyndigheten.  

Nissan bekrefter også langt på vei overfor Reuters at Ghosn-saken er grunnen til utsettelsen, og sier at det er for å «sikre at denne viktige produktlanseringen får dekningen den fortjener». 

60 kilowattimer eller mer 

Nye Nissan Leaf er ventet å ha et batteri på mellom 60 og 64 kilowattimer, som bør gi en realistisk rekkevidde på nærmere 350 kilometer. Tidligere har Nissan bekreftet at bilen vil få 200 hestekrefter, et godt stykke opp fra dagens 40 kWh og 142 hestekrefter. 

Det er også ventet at bilen vil få både kjøling og varming av batteriet, og at hurtigladestøtten vil øke til 100 kilowatt. 

– Det ligger ikke noe dramatikk i dette annet enn at det ble besluttet å flytte visningen av bilen. Bilen er klar og alt er i rute utover dette. Den vil komme til Norge etter påske, skriver Nissans kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i en e-post til Tek.no. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen