Nissans kinesiske joint venture-selskap lanserer den helelektriske pickupen Dongfeng Rich 6 EV.
Nissans kinesiske joint venture-selskap lanserer den helelektriske pickupen Dongfeng Rich 6 EV. (Foto: Zhengzhou Nissan)

Nissan slipper elektrisk pickup i Kina

Skal bli svært rimelig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Markedet for elektriske pickuper er foreløpig ekstremt tynt. Tesla har sagt at de kommer med en slik på et tidspunkt, mens startupselskapet Rivian i november varslet en SUV og en pickup med opptil 180 kilowattimer batteri som kan kjøre gjennom en meter dypt vann

Nå varsler Nissan og den kinesiske statlig eide bilprodusenten Dongfeng at de lanserer to helelektriske pickuper gjennom sitt joint venture-selskap Zhengzhou Nissan

400 kilometer NEDC 

Dongfeng Rich 6 EV er basert på den bensindrevne Dongfeng Rich 6, som igjen er nært beslektet med Nissans egen Navara. Bilen får én elmotor på 160 hestekrefter med 420 Nm dreiemoment. Toppfarten er på 110 kilometer i timen, og batteriet er på 68 kilowattimer. 

Det skal gi en rekkevidde på 403 kilometer, men kineserne bruker fortsatt den utgående NEDC-standarden for å oppgi rekkevidde, så reell rekkevidde er nok betraktelig lavere enn dette. 

Dongfeng Rich 6 EV har ellers fem seter og måler 5.290 millimeter lang, 1.850 millimeter bred og 1.790 millimeter høy. Akselavstanden er på 3.150 millimeter. Bilen har en egenvekt på 1.983 kilo og en makslast på 490 kilo. 

Blir rimelige 

Zhengzhou Nissan kommer også med en noe mindre modell som rett og slett heter Dongfeng Rich EV. Den får et batteri på snaut 63 kilowattimer, 116 hestekrefter, 290 Nm dreiemoment og en toppfart på 100 kilometer i timen. 

Bilene skal slippes på det kinesiske markedet denne måneden.

Prising er foreløpig ikke kjent, men velrennomerte Car News China hevder de ikke vil bli dyre. Etter statlige insentiver vil prisen på Dongfeng Rich 6 EV ligge på rundt 130.000 yuan, drøyt 160.000 kroner, hevder de. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen