Nintendo svarer

Bilde - Åpen

Nintendo introduserte nylig stolt sin nye bærbare spillkonsoll, Nintendo DS. Med andre ord er det endelig noe mer enn rykter ute og går.

Som man lenge har visst vil enheten være utstyrt med to skjermer. Dette gir svært mange muligheter da den ene skjermen for eksempel kan vise et kart mens den andre viser bilkjøringen i et bilspill. Begge skjermene vil ha en størrelse på 3 tommer.

Den nedre skjermen vil være trykkfølsom, noe vi aldri før har sett på noen bærbare spillkonsoller. Du slipper da å bruke knapper og knotter for å bla i menyene. På skjermen vil det også i enkelte spill dukke opp et tastatur, som gjør det mulig å skrive beskjeder til dine medspillere.

I enheten befinner det seg en innebygget mikrofon. Denne lar deg snakke med medspillerne, men ikke nok med det. Mikrofonen gjør det også mulig å bruke talekommandoer. Du kan altså programmere inn enheten, slik at et spesielt ord takles som en spesiell kommando. Våpenskifte er et eksempel som er mye brukt i PC-verdenens talefunksjon.

For å kunne spille i nettverk med venner og bekjente, har Nintendo utstyrt sin nye enhet med et trådløst nettverkskort. Med dette tillates det at 16 enheter kobles sammen direkte, eller mot et trådløst aksesspunkt. Sistnevnte lar deg eksempelvis spille over Internett.

I et direkte nettverk trenger kun en av spillemaskinene å ha spillet satt i. Så lenge de andre enhetene befinner seg nært nok enheten med et spill satt i vil alle kunne spille enten alene eller mot de andre.

Enheten har ganske likt oppsett av knapper som de litt eldre spillkonsollene fra Nintendo. Joystikken fra Nintendo 64 er videre forsvunnet.

Grafikken skal ifølge Nintendo overgå Nintendo 64. Nintendo lover videre 60 bilder i sekundet (fps) under spilling.

Bilde - Lukket

Nykommeren er utstyrt med en port for en ny type minnebrikke, produsert av Nintendo. Brikkene vil være konstruert rundt et halvleder-materiale. Dette skal føre til lavere pris i tillegg til at det tar kortere tid å produsere. Kapasiteten på slike kort vil være over 1 GB på de større minnekortene.

Prismessig vil ikke 2000 kroner i norge være alt for langt ute på jordet. Enheten koster nemlig 170$ i Japan, og vil komme på markedet i november. USA er neste stopp der prisen blir noe høyere. I Europa vil enheten befinne seg i butikkhyllene i første kvartal år 2005. Planen om at vi fikk se enheten i Norge før jul er altså allerede endret.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen