TEST: Nintendo DS Lite
Test

Nintendo DS Lite

Nå er det riktignok snart to år siden Nintendos håndholdte spillkonsoll, Nintendo DS, ble lansert i Norge. Denne spillkonsollen kom til å begynne med litt i skyggen av Sonys håndholdte vidunder, PlayStation Portable (PSP).

For der Nintendo DS var en grå uformelig boks kunne Sony PSP skilte med både lekre linjer og flotte farger. Etter hvert skjønte imidlertid mange at spillopplevelsen på Nintendo DS var vel så bra som det PSP kunne tilby.

Ikke overraskende begynte derfor ryktene om at Nintendo ville slippe en ny DS-utgave med et litt mer behagelig utseende.

Ikke så grå
I fjor dukket så Nintendo DS Lite opp. En håndholdt spillkonsoll som var nærmest teknologisk identisk med forløperen, men der designet var kraftig forbedret. Den litt store klumpen hadde ikke minst blitt krympet ned til en behagelig størrelse.

Vel så interessant var det at den nå kunne fåes i flere forskjellige farger, som hvit, sort og rosa. Men det er de lekre linjene og det glinsende dekselet som får en til å sperre øynene opp. DS Lite byr i så måte på langt mer enn det originalen gjør.

Nydelig skjerm
DS Lite er som sagt ikke noen stor teknologisk revolusjon i forhold til forløperen. Teknisk sett er det faktisk bare skjermene som er forbedret såpass kraftig at det har noe særlig å si.

Nintendo DS hadde nemlig et par lyssvake skjermer. Ikke bare vanskeliggjør slike skjermer det å spille i alle slags lysforhold, men det fører også til at spillene vil se langt tristere ut.

Men i DS Lite er skjermene så lyssterke at selv gamle spill blir som nye. Dette var en gledelig og ikke minst nødvendig forbedring fra Nintendo sin side.

Suverene spill
Selv om både designet og skjermene har blitt forbedret er det et punkt som står like fjellstøtt i dag som det gjorde ved lansering – nemlig spillene. Nintendo har en mengde spennende titler som både er underholdende, opplærende og kreative.

Riktignok kan de ikke skryte av like bra grafikk som spillene på Sonys håndholdte spillkonsoll PlayStation Portable (PSP) kan. Allikevel blir dette punktet underordnet når spillene er såpass bra.

Hva Nintendo gjør for å komme opp med såpass mange kreative og underholdende spill vet vi ikke, men de gjør utvilsomt mye riktig. Vi kan ramse opp utallige spillstudioer som bør ta en nærmere titt på hva de driver med på Nintendos utviklingsavdeling.

Ellers er Nintendo DS Lite like bra som forgjengeren sin til å surfe på nettet og spille mot andre via trådløst nettverk.

Oppgradere?
For de som er på utkikk etter en ny håndholdt spillkonsoll står valget mellom Nintendo DS Lite og Sony PlayStation Portable. Hva du bør velge har som alltid mye å gjøre med hvilket ståsted du har.

Vi kan vel si at DS Lite er en smule mer barnevennlig enn PSP. Sistnevnte har imidlertid en klar fordel i forhold til kjente spilltitler og lekker grafikk. Men så er den da også dobbelt så dyr.

Hvis vi må ta et valg holder nok vi her i Teknofil en liten knapp på Nintendo DS Lite.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen