Nintendo 3DS blir ikke barnemat

Det Herrens år 2010 har virkelig vært året da bransjen klarte å få oss til å fokusere på 3D, og 2011 ser vel egentlig ikke noe særlig bedre ut. Allerede nå på vårparten kommer Nintendos nye håndholdte spillkonsoll 3DS. Det helt store er at denne skal vise bilder i 3D - og det helt uten bruk av briller.

Men den nye og relativt uprøvde teknologien passer ikke nødvendigvis for absolutt alle. Ja faktisk kan den være potensielt skadelig for noen. Nintendo har derfor nå satt opp noen advarsler om hva du bør eller ikke bør gjøre med 3DS på sine japanske hjemmesider.

Mye av det som står der har vi hørt før, som at du skal ta hyppige pauser og ikke spille hvis du føler deg svimmel eller dårlig. Hva som derimot ikke er like vanlig å se er en advarsel om at 3D-effekten ikke bør brukes av barn under seks år. Øynene til yngre barn enn dette kan nemlig fremdeles være under utvikling står det, og ifølge eksperter kan da bruk av 3D ha en effekt på hvordan synet utvikler seg.

Hvorvidt det er noe mer hold i dette enn advarselen om firkantede øyne for andre generasjoner gjenstår å se. Uansett vil den kommende spillkonsollen av denne grunnen kunne låses til kun 2D-spilling av bekymrede foreldre.

Kilde: TG Daily

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen