Nintendos Switch selger godt. Nå tar selskapet sats og oppjusterer salgstallet før årsdagen til konsollen fra 10 millioner til 14 millioner.
Nintendos Switch selger godt. Nå tar selskapet sats og oppjusterer salgstallet før årsdagen til konsollen fra 10 millioner til 14 millioner. (Bilde: Nintendo)

Nintendo Switch knuser forventningene

Zelda og Mario leverer varene på hybridkonsollen.

Nintendos forrige forsøk med Wii U floppet totalt, men med sin nyeste hybridkonsoll, Nintendo Switch, ser det virkelig ut som om de har truffet en nerve i markedet. Denne uken annonserte nemlig Nintendo at de har solgt nesten åtte millioner Switch-konsoller siden lanseringen i mars.

Kan ta igjen floppen Wii U på ett år

Switch er en hybridkonsoll du kan spille på både på farten og hjemme ved TV-en. .
Switch er en hybridkonsoll du kan spille på både på farten og hjemme ved TV-en. .

Med de optimistiske salgstallene i mente oppjusterer Nintendo nå tallet på hvor mange konsoller de forventer å selge på ett år fra 10 millioner til 14 millioner enheter. Om Nintendo når de nye målene sine betyr det at Switch i løpet av ett år vil ha solgt bedre enn forgjengeren Wii U gjorde i løpet av sine totalt fem år på markedet. 

De mest populære spillene til Nintendo Switch er Legend of Zelda A Breath of the Wild, Splatoon 2, Mario Kart 8 og nye Super Mario Odyssey.

Playstation 4 dominerer

Switch er fortsatt en fersk konsoll og det er derfor helt andre aktører som dominerer konsollmarkedet. Sonys Playstation 4, som har vært på markedet siden november 2013, kunne for eksempel skilte med over 60 millioner solgte konsoller i juni.

Microsoft oppgir ikke salgstall for sine konsoller, men ifølge Engadget kunne et analysebyrå estimere inntil 30 millioner solgte konsoller ved utgangen av 2016. 

Her ser du hvordan SNES Classic er i bruk.

Ny «Gammel» konsoll fra Nintendo:
Gir nostalgikerne nøyaktig det de vil ha med SNES Classic »

(Kilder: Engadget, Gamespot, Engadget 2)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen