Nintendo overrasket: Snart kan du bruke Switch til å lage papp-leketøy

Nintendo Labo er spillselskapets seneste sprell.

Nintendo tok nok mange på sengen da de kom med sin seneste kunngjøring nylig. Selskapet lanserte nemlig et snodig konsept de kaller Nintendo Labo – en type tilleggsutstyr til den populære Switch-konsollen laget av intet mindre enn papp.

Nintendo Labo er rett og slett fysiske papp-dingser som man bygger selv og som fungerer sammen med Switch-konsollen og egen programvare som følger med. En demonstrasjonsvideo ser du øverst i artikkelen.

  Foto: Nintendo

Selskapet avduket to forskjellige Labo-pakker, hvorav  «Variety Kit» blant annet består av et piano, en fiskestang, en radiostyrt bil og et motorsykkel-styre, mens «Robot Kit» gir deg en papp-robot du kan bygge. I selve pakkene finner man flate pappskiver som man former ved å brette dem, samt strikk, snorer og andre ikke-elektroniske komponenter.

Kommer i april

Papp-dingsene man bygger utnytter altså skjermen, maskinvaren og bevegelsessensorene man finner på Switch-konsollen til å gi deg interaktive «leketøy» man kan ha det moro med på nye og kreative måter.

Pianoet fungerer for eksempel ved å bruke den infrarøde sensoren i den høyre Joy Con-kontrolleren til å registrere hvilke tangenter man trykker på og avspille den riktige tonen via Switch-maskinens høyttalere. Den radiostyrte bilen beveger seg fremover ved hjelp av vibrasjonsmotorene i kontrollene.

  Foto: Nintendo

Den medfølgende programvaren gir deg instruksjoner om hvordan man går frem for å bygge de forskjellige dingsene, og det hele ser ikke ut til å være spesielt komplisert. Man trenger verken lim eller saks.

Nintendo Labo er utvilsomt hovedsakelig rettet mot den yngre garde, men Nintendo bedyret i markedsføringen av produktet at også voksne som «føler seg som barn» kan ha glede av konseptet. Produktene skal lanseres i Norge den 27. april. De norske prisene foreligger ennå ikke, men i USA vil Variety Kit og Robot Kit koste henholdsvis 70 og 80 dollar.

Atari har en ny konsoll på vei »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen