Nintendo overrasket: Snart kan du bruke Switch til å lage papp-leketøy

Nintendo Labo er spillselskapets seneste sprell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nintendo tok nok mange på sengen da de kom med sin seneste kunngjøring nylig. Selskapet lanserte nemlig et snodig konsept de kaller Nintendo Labo – en type tilleggsutstyr til den populære Switch-konsollen laget av intet mindre enn papp.

Nintendo Labo er rett og slett fysiske papp-dingser som man bygger selv og som fungerer sammen med Switch-konsollen og egen programvare som følger med. En demonstrasjonsvideo ser du øverst i artikkelen.

  Foto: Nintendo

Selskapet avduket to forskjellige Labo-pakker, hvorav  «Variety Kit» blant annet består av et piano, en fiskestang, en radiostyrt bil og et motorsykkel-styre, mens «Robot Kit» gir deg en papp-robot du kan bygge. I selve pakkene finner man flate pappskiver som man former ved å brette dem, samt strikk, snorer og andre ikke-elektroniske komponenter.

Kommer i april

Papp-dingsene man bygger utnytter altså skjermen, maskinvaren og bevegelsessensorene man finner på Switch-konsollen til å gi deg interaktive «leketøy» man kan ha det moro med på nye og kreative måter.

Pianoet fungerer for eksempel ved å bruke den infrarøde sensoren i den høyre Joy Con-kontrolleren til å registrere hvilke tangenter man trykker på og avspille den riktige tonen via Switch-maskinens høyttalere. Den radiostyrte bilen beveger seg fremover ved hjelp av vibrasjonsmotorene i kontrollene.

  Foto: Nintendo

Den medfølgende programvaren gir deg instruksjoner om hvordan man går frem for å bygge de forskjellige dingsene, og det hele ser ikke ut til å være spesielt komplisert. Man trenger verken lim eller saks.

Nintendo Labo er utvilsomt hovedsakelig rettet mot den yngre garde, men Nintendo bedyret i markedsføringen av produktet at også voksne som «føler seg som barn» kan ha glede av konseptet. Produktene skal lanseres i Norge den 27. april. De norske prisene foreligger ennå ikke, men i USA vil Variety Kit og Robot Kit koste henholdsvis 70 og 80 dollar.

Atari har en ny konsoll på vei »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen