– Nintendo lager spill til mobil og nettbrett
Teknofil
(Bilde: Nintendo)

– Nintendo lager spill til mobil og nettbrett

Ryktene avfeies imidlertid av Nintendo.

Japanske Nintendo står bak megapopulære titler som Super Mario og Zelda, men har de siste par årene slitt med å få forbrukere til å kjøpe spillkonsollene Wii U og Nintendo 3DS. Selskapet har lenge styrt unna mobilplattformene, fordi de anser mobilspill som en direkte konkurrent til sin håndholdte konsoll.

Nå melder den japanske avisen Nikkei at Ninendo har snudd, og at de i løpet av året vil gi ut minispill og offisielt innhold til mobil og nettbrett. Planen er å friste brukerne til å kjøpe fullversjonen av spillene på Nintendos spillkonsoller. Nintendo-sjef Satoru Iwata har selv uttalt at de vil bruke bruke mobilplattformene til deres fordel, men har ikke gått i detaljer på hva dette vil innebære, skriver Phandroid.

Mobilutgivelsene skal være gratis, og vil heller ikke innholde såkalt "kjøp i app"-funksjonalitet, ifølge ryktene. I stedet kommer de trolig til å prøve å selge Nintendo-konsoller og -spill via mobilplattformene. Med andre ord bruker de mobilplattformen utelukkende for å promotere spillkonsollene sine, ikke for å tjene penger på mobilspill.

OPPDATERT:

Nå melder Gamasutra at Nintendo aldri har sagt det Nikkei påstår at de har sagt. Dette er en offisiell uttalelse i forbindelse medr ryktene:

"Nikkei's article contains information previously stated by Mr Iwata during past press conferences, including statements which relate to Nintendo's willingness to make use of smart devices to promote our products, " it reads. "However during such past announcements Mr Iwata has also stated that Nintendo's intention is not to make Nintendo software available on smart devices and as such, we can confirm that there are no plans to offer minigames on smartphone devices."

Før nyttår var det andre rykter som svirret rundt selskapet:
Nintendo jobber med Android-nettbrett, hevder ansatt »

(Kilder:Nikkei via The Verge, Phandroid)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen