Nintendo 64 kommer ikke i mini-versjon, i hvert fall ikke med det første.
Nintendo 64 kommer ikke i mini-versjon, i hvert fall ikke med det første. (Foto: arley Santos, Flickr)

Nintendo avviser ryktene om mini-N64

Ingen planer om flere mini-konsoller foreløpig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nintendo har hatt stor suksess med sine mini-versjoner av klassiske NES og SNES, og ryktene har florert om at en mini-versjon av Nintendo 64 også skulle være på vei. 

Det har nå blitt avkreftet av Nintendo of America-sjef Reggie Fils-Aimé. I et intervju han hadde denne uken med spillnettstedet Kotaku kommer det tydelig frem at det ikke er noen mini-N64 i produksjon, og at det heller ikke ligger er noen umiddelbare planer for det heller.

Han blir spurt spesifikt om en N64 Classic av journalisten, og om det er helt utelukket: 

– Jeg vil aldri utelukke noe helt, men det jeg kan fortelle deg er at det definitivt ikke ligger i planene våre nå. 

Nintendos mini-variant av SNES ble en hit. Vi ga den 9/10. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Grunnen virker delvis å være at de to første Classic-produktene var for å gjøre overgangen mellom Wii U og Nintendo Switch mykere:

– Selv om forbrukere kanskje har forventet seg noe, har vi hele tiden sett på disse produktene som noe som bare er tilgjengelig en kort tidsperiode. Vi har også vært tydelige på at forbrukerne som ønsker å spille mer av vårt klassiske innhold vil kunne gjøre det via vår abonnementstjeneste.

Måtte ha byttet maskinvare

Audun Rodem, redaksjonssjef i Gamer.no, tror markedet for mini-konsoller er mettet nå.

Redaksjonssjef i Gamer.no, Audun Rodem, sier det trolig er flere grunner til at Nintendo foreløpig avslutter Classic-serien sin: 

– Det er overraskende at de stopper en produktlinje som har solgt så godt, men det er noen utfordringer med å lage en Nintendo 64 Classic. En slik konsoll trenger kraftigere maskinvare, og en god del av de mest populære spillene var myntet på at opp til fire spillere skulle spille sammen, noe som betyr at man trenger fire kontrollere i stedet for to, skriver Rodem til Tek.no. 

Han utdyper: 

– Det som kan være en annen grunn til at Nintendo setter Classic-konseptet på vent er at både mini-NES og mini-SNES brukte akkurat samme maskinvare innvendig. En Nintendo 64 Classic hadde antageligvis trengt et hakk kraftigere maskinvare, som kan gjøre at en minivariant trenger mer jobb enn forløperne.

Populær sjanger

Sony slipper en mini-versjon av PlayStation i desember. Foreløpige førsteinntrykk har vært ganske lunkne. Foto: Sony

Nintendo startet trenden med klassiske spillkonsoller, og både NES Classic og SNES Classic har solgt som hakka møkk. I ettertid har vi sett både mini-SEGA, mini-C64, mini-MS-DOS og Mini PlayStation. Sistnevnte kommer snart i norske butikkhyller. 

Audun tror markedet er ganske mettet nå: 

– Jeg tror vi kan ha nådd metningspunktet allerede nå. Jeg er spent på hvor godt PlayStation Classic selger når den slippes i desember. Forhåndsomtalen har vært en smule lunken, med mye fokus på at spillutvalget ikke treffer helt, skriver Rodem, som også tror overgangen fra 2D- til 3D-spill vil kunne by på utfordringer for Sony. 

– De tidlige tredimensjonale spillene har ikke holdt seg like godt som de todimensjonale spillene på Nintendo og Super Nintendo. Det samme gjelder konsollene som kom før NES, så det er ikke så lett å gå bakover i historien heller, avslutter han. 

Les testen vår av noen mini-konsoller: 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen