Anmeldelse
Rain som Raizo i Ninja Assassin.

Ninjafest!

Raizo er en ninja – som et lite barn ble han bortført og plassert i en lukket treningsleir for ninjaer i Japan. Han har kommet på kanten med sine tidligere ninjavenner og bedriver tiden med å ødelegge snikmorderoppdrag for dem. På samme tid er etterforskeren Mika på sporet av den myteomspunnede ninjakulten – noe som vikler henne inn i en livsfarlig verden av ekstreme drap og hensynsløshet.

Ninja Assassin er regissert av James McTeigue og produsert av Joel Silver og Wachowski-brødrene – sistnevnte er best kjent for å stå bak Matrix-trilogien og V for Vendetta. I hovedrollen som ninjaen Raizo finner vi den sør-koreanske popstjernen Rain, og i en birolle finner vi den legendariske ninjafilmskuespilleren Sho Kosugi – til mange ninjakjenneres store glede.

Blod og gørr

Ninja Assassin har fått 18-årsgrense i Norge – noe man ikke ser altfor ofte. Årsaken til dette er at filmen er ekstremt voldelig. Dette får vi stadfestet allerede i første scene som setter an tonen for filmen i klassisk stil – barske og rappkjeftede Yakuza-medlemmer får så hatten passer fra en ninja. Eller rettere sagt: hatten ville ikke ha passet på de fillebitene som er igjen av dem. Hoder, armer og ben flyr vegg-i-mellom mens torsoer kappes i to. Dette er direkte og grafisk!

Folk med svake mager frarådes å se denne filmen på grunn av dens eksplisitte vesen. Det er ikke så altfor ofte vi blir presentert slike groteske og "usminkede" drap i en ellers vanlig actionfilm, så dette er derfor et aldri så lite friskt pust sånn sett. Bortsett fra den ultravoldelige siden er Ninja Assassin en film innen klassisk fortellingstradisjon om det stadig like fascinerende temaet ninjaer. Filmen er heldigvis ingen realistisk fremstilling av ninjaer – her blir vi også servert en god dose fantasielementer som bidrar til å gjøre filmen underholdende.

Ingen store overraskelser

Filmen har en god spenningskurve – tre historier med informasjon om bakgrunn og motiver blir flettet sammen: vi får se Raizos fortid i ninjaleiren, Raizo i nåtidens Berlin og Mika som også er i nåtidens Berlin på sporet av pengeoverføringer og ninjaforretninger. Denne strukturen sørger for at vi får mest mulig utbytte av karakterengasjement og liknende når filmen tar mer av i sin andre halvdel etter at historiene er knyttet sammen. Dette er bra og lett underholdning, det er ikke ett kjedelig sekund takket være økonomisk historiefortelling og godt utført tempo.

Eventuelle negative sider ved Ninja Assassin kan være at filmen ikke byr på de største overraskelsene rent historie- og fremstillingsmessig sett. I tillegg kan man stille spørsmål ved noen av skuespillerprestasjonene i dialogscener – Raizos snakker for eksempel på en stiv og rar måte, men på den annen side kan det tenkes at dette skyldes en relativt unormal oppvekst på en lukket skole. Det er som sagt ingen store overraskelser i filmen, men det er fremdeles små twister som bidrar til å gjøre alt bittelitt uforutsigbart og underholdende likevel. Også store plusser for godt utførte actionscener.

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Ninja Assassin er en eksplosiv og blodig film om noe av det tøffeste av det tøffe – ninjaer! I denne filmen er ninjaer totalt hensynsløse, brutale og ekstremt dyktige til å bevege seg stille og smidig, noe som sørger for god og drivende action. Til tross for noen svake skuespillerprestasjoner og en tvers gjennom vanlig grunnstruktur er filmen fremdeles bra underholdning, såfremt du har mage for det. Anbefales til ninjafans!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen