Nine Lives

I "Nine Lives" blir vi introdusert for ni forskjellige kvinner. Noen av historiene er vevet sammen, mens andre er helt frittstående. Mange vil kanskje være skeptisk til en nesten to timer lang film som består av kun ni scener, men man skal på ingen måte forhåndsdømme en film som "Nine Lives".

Se større versjon og flere bilder
En av "Nine Lives" ni scener.

Oppstykket

Regissør Rodrigo Garcìa har som mål å presentere ni forskjellige livssituasjoner, uten å etablere noe som helst grunnlag eller avsløre avgjørende, foregående faktorer. Alt er tatt ut av sammenhengen og den røde tråden som nesten forventes i en slik produksjon, mister fargen desto nærmere filmen kommer slutten.

Fellesnevneren for kvinnene i Garcìas "Nine Lives" er familieproblemer av forskjellig sort. Det være seg alt fra avdøde slektninger, funksjonshemmede foreldre eller gamle kjærester. "Nine Lives" består kun av ni steadicam-shots som enkeltvis varer mellom 10 og 12 minutter. Dette kompenserer i stor grad for de få minuttene vi får med kvinnene, og på mange måter tilnærmer vi oss karakterene bedre enn vi hadde gjort ved flere klipp. Foruten at teknikken effektivt skaper forhold, så er den et viktig element for realismen i filmen.

Etterstrebende

"Nine Lives" blir litt for mye som "Coffee & Cigarettes", men med for høye tanker om seg selv. Arrogansen ødelegger på mange måter for det skjønne og ydmyke aspektet ved filmen. Hadde den røde tråden skinnet mer igjennom, kunne dette velspilte dramaet endt riktig så bra, men uheldigvis er det ikke interessant nok til at seeren nødvendigvis har lyst til å nøste opp løse tråder og gjøre hele karakteranalysen på egen hånd.

"Nine Lives" er velspilt stort sett over hele linjen og også på mange måter romantisk, håpløs sådan, selv om dette bare såvidt er tematikken i segmentene. Karakterene er troverdige og i flere tilfeller identifiserbare; mange av situasjonene som utspilles er ordinære problemstillinger som en stor del av publikum har opplevd på egen hånd.

Nine Lives

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen