Nikons nye billigkameraer

PRESSEMELDINGER:

Nikon Coolpix L10 og L11:

Nye Nikon COOLPIX L10 og COOLPIX L11 – brukervennlige begynnerkamera som tar fantastiske bilder

Nikon lanserer i dag COOLPIX L10 og COOLPIX L11 – to begynnerkamera med alle nødvendige funksjoner for å begynne med digital fotografering og få riktig gode bilder uansett omgivelser. De slanke kameraene kombinerer Nikon sine unike funksjoner med fordelaktig pris. Lettforståelige menyer og høy brukervennlighet gjør at også nybegynneren kan ta fine bilder.

COOLPIX L10 og L11 er små men gir er stabilt og naturlig grep samtidig som de er lette å ta med seg hvor som helst. L10 har en 2 tommers LCD-skjerm, mens L11 har 2,4 tommer, begge gjør det lett å komponere og vise bildene.

Tre unike innovasjoner fra Nikon gjør det enkelt å lykkes: Ansiktsprioriterende AF* (som automatisk oppdager og skarpstiller på ansikter, hvor de enn befinner seg i bildet), rødøye-reduksjon (som automatisk kan rette opp "rødøye-effekten" som ofte oppstår ved blitsfotografering), samt Nikon sin D-Lighting (som kan redde mørke bilder eller bilder som er tatt med for mye motlys).

COOLPIX L10 og L11 har et kraftig 3x Nikkor-Zoom-objektiv med brennvidde på 37,5–112,5 mm (tilsvarende 35 mm) som gjør det enkelt å ta vare på spesielle øyeblikk med familie og venner. 5,0 megapiksler oppløsning på L10 og 6,0 megapiksler på L11 gjør det mulig å gjengi fine detaljer og skarphet også ved kraftig forstørrelse. begge modeller har en lysfølsomhet på opptil ISO 800, som gjør det enklere å ta bilder av høy kvalitet ved svake lysforhold.

En annen fordel med COOLPIX L10 og L11 er at de kan brukes med AA-batterier, som er tilgjengelige over hele verden. Derfor trenger brukeren aldri være redd for at batteriene skal ta slutt.

Som de andre kameraene i Nikon sin populære COOLPIX-serie leveres L10 og L11 med et gratis eksemplar av Nikon sin egen programvare PictureProject, som er et kraftig og brukervennlig program som gjør det enkelt å overføre, ordne, redigere og dele bilder med familie og venner. Dessuten medfølger to alkaliske 1,5 V LR6 AA-batterier, USB-kabel UC-E6, AV-kabel EG-CP14 (bare til L11), kamerarem, dokkingadapter PV-14 (bare L11). Gratis deltakelse på Nikon sitt 2,5 timers Coolschool fotokurs, som gjør det mulig for kunden å lære seg digital fotografering og kameraets funksjoner, inngår også. (Verdi 449 kr)

COOLPIX L10 og L11 ventes i handelen i februar 2007. Anslått veiledende pris for L10 er kr 1190,- inkl. MVA, mens L11 koster ca kr 1490,- inkl. MVA.
* Muligheten til ansiktsprioritering kan være begrenset under visse fotoforhold.

Nikon Coolpix L12:

Nikon lanserer COOLPIX L12

Brukervennlig kompaktkamera med optisk bildestabilisering

Nikon lanserer i dag det nye COOLPIX L12, et kompakt og brukervennlig digitalkamera for den som vil ta gode og skarpe bilder på en enkel måte. Optisk bildestabilisering (VR), lysfølsomhet opptil ISO 1600 og lavt strømforbruk gjør Nikon COOLPIX L12 til det perfekte valget for så vel nybegynneren som den litt mer kresne fotografen.

Nikon COOLPIX L12 er et nytt skudd på stammen i Nikon sin Life-serie som kjennetegnes av smarte funksjoner, fordelaktig pris og brukervennlighet. En av de smarte funksjonene i COOLPIX L12 er bildestabiliseringsteknikken, med opptisk linseforskyving. Dette motvirker uskarphet som skyldes rystelser og gjør det desto enklere å få til skarpe bilder. VR-funksjonen, som alltid er aktiv (som standardinnstilling), gir også et mer stabilt bilde på LCD-skjermen. Dette gjør det lettere å fange det rette øyeblikket. COOLPIX L12 har også en praktisk antishakeknapp som kombinerer tre funksjoner for å ta skarpere bilder. Bildestabilisering i objektivet, innstilling for høy følsomhet og BSS (Best Shot Selector) valg av beste bilde.

Takket være oppløsningen på hele 7,1 megapiksler gir COOLPIX L12 naturtro farger med fine detaljer som beholdes også når bildene forstørres kraftig. COOLPIX L12 har et kraftig 3x optisk Zoom-Nikkor objektiv med en brennvidde på 35-105 mm og takler alt fra portrett- til landskapsbilder. Med COOLPIX L12 kan du ta gode bilder også i krevende lysforhold takket være lysfølsomheten på opptil ISO 1600. Den høye lysføllsomheten muliggjør bruk av kortere lukkertider ved fotografering av raskt bevegelige motiver.

COOLPIX L12 kommer med tre ytterligere innovasjoner fra Nikon som gjør det mulig for nybegynnere å ta bra bilder også under vanskelige forhold. De aktiviseres med et enkelt trykk på portrettknappen og omfatter Ansiktsprioritert AF* (som automatisk oppdager og skarpstiller på ansikter, hvor de enn befinner seg i bildet), avansert rødøye-reduksjon (som automatisk kan rette opp de røde øynene som ofte forårsakes av blitsen), samt Nikon sin D-Lighting (som kan redde mørke bilder eller bilder som er tatt med for mye motlys).

COOLPIX L12 har en imponerende stor LCD-skjerm på 2,5 tommer. Denne gjør det enkelt å komponere og vise frem bildene. En ytterligere finesse er at COOLPIX L12 bruker vanlige AAbatterier som er tilgjengelig så å si hvor som helst i verden. Derfor slipper man å bekymre seg for å lade batteriet eller at strømmen skal ta slutt i løpet av ferien.

Som alle andre kamera i Nikon sin populære COOLPIX-serie leveres L12 med gratis eksemplar av Nikons PictureProject programvare som er et kraftig og brukervennlig program for å enkelt overføre, ordne, redigere og dele foto med familie og venner. Dessuten medøflger to alkaliske 1,5 V LR6 AA batterier, USB-kabel UC-E6, AV-kabel EG-CP14, kamerarem, dokkningadapter PV-14, norske manualer og gratis COOLschool (2,5 timers fotokurs, verdi 449,-).

COOLPIX L12 ventes i handelen i februar 2007. Anslått veiledende pris er kr 1.790 inkl. MVA.
* Muligheten til ansiktsprioritering kan være begrenset under visse fotoforhold.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen