Nikons nye billigkameraer

Coolpix L10
Coolpix L10

Nikon Coolpix L10 og L11 er forholdsvis like i utførelsen, og det indre er heller ikke så ulikt. Nikon holder seg til velkjent design fra tidligere modeller i L-serien, selv om noen småting har blitt oppdatert også på denne fronten.

Ansiktsprioriterende AF, automatisk fjerning av røde øyne, og D-Lighting.
Ansiktsprioriterende AF, automatisk fjerning av røde øyne, og D-Lighting.

For å være så rimelige som de er, med veiledende priser på henholdsvis kr 1190,- og kr 1490,-, er funksjonslisten på L10 og L11 faktisk ganske imponerende. Alle Nikons nye kameraer får blant annet ansiktsprioriterende autofokus som detekterer ansikter i søkerbildet og stiller inn fokus og eksponering deretter, samt mulighet for automatisk fjerning av røde øyne på bilder som allerede er tatt, i tillegg til det Nikon kaller D-Lighting. I praksis vil dette si at kameraet er i stand til å analysere bildet og gjøre undereksponerte deler av bildet lysere. Dette var en funksjon som Nikon introduserte med Coolpix 8400 i 2004 og bør derfor være forholdsvis moden teknologi nå og således fungere bra, uten at vi har testet dette i nyere tid. Hvis dette stemmer kan disse tre funksjonene vise seg å være nettopp det som redder feriebildene etter mange år med fars undereksponering.

Coolpix L10 får 5 megapiksler, og L11 blir utstyrt med 6. Forskjell er det også med hensyn til skjermen, som blir på henholdsvis 5 cm (2 tommer) og 6,1 cm (2,4 tommer) og som blir eneste komposisjonsverktøy, siden ingen av disse kameraene vil få optisk søker. Objektivet vil imidlertid bli likt i begge to, med en brennvidde som tilsvarer 38-114mm og med blender 2.8-5.2.

Nikon Coolpix L12
Nikon Coolpix L12
Nikon Coolpix L12
Nikon Coolpix L12

Både L10 og L11 bruker AA-batterier og SD-kort, og begge får ca 7 MB internminne. De ventes i handelen i løpet av februar og kjøpere vil også få med Nikon Picture Project og mulighet til å delta på Nikons Coolschool-kurs, som vi testet i vår.

Nikon Coolpix L12 blir den nye toppmodellen i billigserien, eller Life-serien som Nikon foretrekker å kalle den. Funksjonsmessig får den mye det samme som L10 og L11, og hovedforskjellen ligger i oppløsningen - 7,1 megapiksler - og en 2,5 mm større skjerm, dvs 2,5 tommer mot L11s skjerm på 2,4 tommer. Prisen blir selvsagt også forskjellig, og veiledende pris på L12 er kr 1790,-. Nikon Coolpix L12 forventes i salg før måneden er omme. Også her vil Nikon Picture Project og Coolschool-kurs følge med.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen