Nikons Internasjonale fotokonkurranse

Nikon har nå kåret vinnerne av Nikons 30. internasjonale fotokonkurranse. Det var et rekordhøyt antall deltakere denne gangen, og prisen anses som en av de mest prestisjefylte i verden.

Nikons internasjonale fotokonkurranse 2004-2005 hadde temaet "At the heart of the image", som både er slagordet til Nikon Imaging Company og en utfordring til profesjonelle og amatørfotografer om å uttrykke sine følelser gjennom arbeidet og fotografiene ved å fange forskjellige aspekter ved den menneskelige natur og samfunnet.

Vinneren av den gjeveste prisen – valgt ut fra 31 000 fotografier fra 10 000 deltakere i 117 land – var Vincent Maure fra Norge for hans fotografi "Malnutrition in the Congo: Girl is Taking Care of Orphan". Fotografiet ble tatt med konvensjonelle metoder, og dommerne følte at det var et fotografi med høy kvalitet og at det klarte å formidle sterke følelser.

I tillegg til den gjeveste prisen vurderte dommerpanelet, som bestod av ti internasjonalt anerkjente fotografer fra Japan, Storbritannia, USA og Singapore, fotografier i to forskjellige underkategorier under hovedtemaet "At the heart of the image": Kunst og Dokumentar. I tillegg hadde konkurransen en ny kategori, Beste nykommer, for å støtte, hjelpe frem og belønne unge fotografer.

4 vinnere og 16 andreplasser ble valgt i kategorien Beste nykommer. De hadde sendt inn fantastiske fotografier som uttrykker nye perspektiver og formidler ungdommelig energi. De fire vinnerne som ble kunngjort i dag, er: Jean Balke fra Tyskland for hennes fotografi "Volcanic World on Java", Patrick Dilkie fra Canada for "Through the Eyes", Ran Zhao fra Singapore for "Tree’s Victory", og Satoko Fujimoto fra Japan for "Myself".

Vinneren i kunstkategorien er Kousuke Inaba fra Japan med fotografiet "Fantasy Park", og i dokumentarkategorien er Andrea Oschetti fra Hong Kong vinner med fotografiet "Refugees’ Kindergarten".

Vinnerne mottar bildeprodukter fra Nikon til en verdi av 300 til 10 000 USD. I tillegg vil vinneren av den gjeveste prisen og 20 vinnere og andreplasser i kategorien Beste nykommer få muligheten til å vise frem andre fotografier enn de som ble premiert, på webområdet for Nikons internasjonale fotokonkurranse:
http://nikonimaging.com/global/activity/npci/

Michio Kariya, konserndirektør for Nikon Corporation, sier: "Ett øyeblikk, én verden. I 30 år har Nikons internasjonale fotokonkurranse inspirert de beste fotografene rundt i verden til å sende inn sine beste fotografier og få dem bedømt av sine samtidige. I tillegg til det store antallet deltakere ble vi spesielt imponert over vinnernes evne til å bruke et fotograferingsspråk alle forstår."

Vinnerbildene kan du se her.

Alle rettigheter til bildet innehas av fotografen. Bildet kan vises på skjermen din for ikke-komersielle formål. Ingen endring av bildet, eller kommersiell bruk er tillatt uten rettighetshaverens samtykke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen