Nikons nye toppmodell er her – til over 50 000 kroner
(Bilde: Nikon)

Nikons nye toppmodell er her – til over 50 000 kroner

Har nå lansert sitt nye flaggskip Nikon D4s.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At Nikon skulle komme med et nytt flaggskipkamera i proffklassen, er er kanskje ikke noen stor overraskelse. En pre-produksjonsutgave av kamerahuset var å se på Nikons stand på elektronikkmessen CES i Las Vegas i januar i år.

Nå har Nikon lansert nyvinningen sin fullt ut, og kameraet en solid oppgradering fra forrige toppmodell Nikon D4. Den nye toppmodellen heter Nikon D4s.

Utvendig er det ikke så mange forskjeller å spore mellom nyheten og forgjengeren. Det er på innsiden forbedringene har funnet kommet, og her finner vi mye interessant.

Skyhøy ISO

D4s sett forfra. Små endringer fra forgjengeren.
D4s sett forfra. Små endringer fra forgjengeren.Foto: Nikon

Kameraet bruker naturligvis en fullformats CMOS bildebrikke, som Nikon kaller «FX format». Oppløsningen på denne har ikke blitt endret fra forrige modell, den er fremdeles på 16,2 megapiksler.

Lysstyrken til bildebrikken har imidlertid blitt doblet siden forrige gang. I standardområdet støtter den nå ISO-verdier fra 100 til 25600. Dette er utvidbart til ISO 50 – 409600 (Hi4), som ifølge Nikon selv er «høyest i bransjen».

D4s har fått en ny bildeprosessor, nå bruker Nikon EXPEED 4-brikken som motor i kameraet. Den prosessoren har vi sett tidligere i et par av Nikons nyere modeller, som D5300 og D3300, som støtter videoopptak i 1080p Full HD med høy bilderate, 50p/60p. D4s støtter også høyere videorater enn D4, nå tilbys 1080/60p i enten 42 Mbit/s eller 20Mbit/s videorate.

Den nye prosessoren vises også på ytelsen til serieopptak. Nikon D4s klarer 11 bilder per sekund serieopptak, med kontinuerlig autofokus og eksponeringskontroll.

AF søkefeltsgruppe

Kameraet har den samme mengden av fokuspunkter som forgjengeren, fotografen kan velge mellom 9-punkts, 21-punkt og 51-punkts autofokussystem. Over dette har Nikon kommet med ny AF-funksjonalitet som selskapet kaller for «AF søkefeltsgruppe».

Med denne kan fotografen selv velge en gruppe på fem autofokuspunkter som kameraet skal konsentrere seg om , i stedet for å velge kun ett fokuspunkt. I den nye modusen vil kameraet altså gi de omkringliggende fokuspunktene langt større vekt når kameraet fokuserer, noe som skal gi høyere presisjon.

Nikon D4s har verken Wi-Fi eller GPS innebygd, det overlates til ekstrautstyr. For studiofotografene som bruker kablet nettverk, har imidlertid det kablete nettverket i kameraet fått en oppgradering. Nikon D4s støtter nemlig full 1 Gbit/s Ethernet.

Nikon D4s vil være i handelen fra 6. mars, og veiledende pris er på 55 390 kroner. Sett opp et pris og lagervarsel her, så får du beskjed når kameraet er i butikk »

Med en speilrefleks kan du filme skikkelig god video:
Slik gjør du det »

Vi kommer tilbake med mer informsajon om Nikon D4s på i egen egen artikkel.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen