Nikon utvikler egne bildebrikker !

Arkivbilde av bildebrikke
Den nye bildebrikken er basert på en "LBCAST"-teknologi, som skal være omtrent lik CMOS-teknologien. Dette er overraskende, for en gang jeg snakket med Nikon uttalte de at det aldri ville komme CMOS-sensorer i noe Nikon kamera (for dette brukte erkerivalen Canon, fysj).

Nikon har tidligere vært avhengig av Sonys bildebrikker, men dessverre har ikke Sony klart å henge med i kampen mot Canon og Fujifilm om å levere de mest attraktive bildebrikkene for speilrefleks. Det er derfor på høy tid at Nikon tar ansvaret for dette selv.

LBCAST-teknologien skal imidlertid være en god del raskere enn CMOS-teknologien, og dette muliggjør 8 bilder i sekundet. Canons CMOS-baserte kameraer har som kjent kun 3 bilder i sekundet.

Bildebrikkene er ferdig utviklet, og produksjonen starter allerede nå i juli. Nikon skal komme på markedet med nye speilreflekskameraer nå i høst, så vi antar at de nye brikkene vil brukes i disse.

Størrelsen på hvert bildepunkt i sensorene er stor, noe som skal gi bedre fargegjengivelse og kontrast. Imidlertid fører størrelsen på bildepunktene også til at det kun er plass til 4 Megapiksler på sensorene, som har Nikons tradisjonelle DX-størrelse med 1.5x cropfaktor.

Produksjon av silisiumskivene (wafers) sensorene bygges på skal outsources til en ukjent tredjepart, men Nikon vil selv stå bak resten av produksjonen.

LBCAST står forøvrig for "Lateral Buried Charge Accumulator and Sensing Transistor array".

Opprinnelig kilde: The Nihon Keizai Shimbun Friday morning edition

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen