Nikon strammer grepet i USA

Nikon strammer grepet i USA

Nikon strammer grepet i USA

Lar kun autoriserte verksteder få tilgang til reservedeler.

Det har blitt opprettet en underskriftsaksjon på nettstedet Change.org, etter at Nikon i et brev til amerikanske kamerareparatører skriver at de ikke lenger vil få tilgang til reservedeler, med mindre de er autoriserte av Nikon. Society of Photo-Technologists (SPT) står bak underskriftsaksjonen, og de ber nå Nikon om å gjøre om på vedtaket. I over 50 år har SPT representert kamerareparatører, og de frykter nå at mangelen på reservedeler kan bety slutten for flere uavhengige kamerareparatører.

–Kompleks teknologi krever spesialkompetanse
Nikon skriver at teknologien som ligger bak dagens kameraer er mer kompleks enn noensinne, og de mener at reparatører må ha spesialkompetanse for å gjøre et godt arbeid. Derfor vil det kun være Nikons 23 autoriserte reparatørverksteder som vil få tilgang til reservedeler. SPT mener at kvaliteten på disse reparatørverkstedene varierer veldig, og de kjøper ikke begrunnelsen til Nikon.

Nikon mener innmaten i deres kameraer er såpass sofistikert at det krever spesialkompetanse.
Nikon mener innmaten i deres kameraer er såpass sofistikert at det krever spesialkompetanse.

Heller ikke vanlige kunder kan kjøpe reservedeler fra Nikon, sier STP, så for å skaffe noe så lite som en batteriluke må kunder i USA nå henvende seg til de autoriserte reparatørene.

Tviler på Nikons verksted-kvalitet
På det amerikanske Better Buisness Bureau (BBB) sine hjemmesider blir tilbakemeldinger på amerikanske bedrifter lagt inn av kunder. Statistikk der tyder på at de fleste selvstendige kamerareparatører gjerne er bedre enn Nikons autoriserte verksteder, i følge organisatorene bak underskriftsaksjonen.

Samme praksis vil gjelde i Norge, melder Nikon Norge. Nikon opplyser at det eneste kameraverkstedet som ikke er Nikon-autorisert i Norge er Serviceproffen, som til gjengjeld i hovedsak er et Canon-verksted. Det er dermed tvilsomt om innstrammingen vil ramme kamerareparatører i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen