Nikon oppgraderer D40

Mindre enn 4 måneder etter at Nikons speilreflekskamera for nybegynnere ble lansert, slipper de nå en oppgradering med 10 megapiksler. ISO-området er også utvidet. På D40 var dette 200-1600. På D40x kan du også velge ISO 100, samt H1, som tilsvarer ca ISO 3200.

Dette er et spennende grep av Nikon. Til nå har det vært ganske tydelig at Nikon og Canon konkurrerer i litt forskjellige prissegmenter. Det har vært få eller ingen modeller som har vært direkte sammenliknbare, verken på pris eller spesifikasjoner. Med D40x, nærmer kameraet seg Canon EOS 400D, både på pris og spesifikasjoner, og det blir interessant å se hvordan disse kameraene yter i forhold til hverandre.

Det er også tydelig at også Nikons forsøk på å ikke være med på megapiksel-krigen i det laveste segmentet viste seg å være vanskelig, og de må derfor øke oppløsningen. Det er sikkert ikke så mange som klager på det, men vår oppfatning er at det er ikke først og fremst høyere oppløsning nybegynnere trenger, og oppløsningen var heller ikke den største mangelen ved dette kameraet.

Prisen på D40x er veiledende 6590,- for bare huset, eller 7490,- med 18-55mm kit-objektiv. Det skal være leveringsklart i april.

Ny telezoom
Samtidig lanserer Nikon også en kompakt telezoom med det korte og greie navnet AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55–200 mm f/4–5,6G IF-ED . Alle de viktigste spesifikasjonene framgår av navnet. Her er det både bildestabilisator, SWM-motor, ED-glass og litt av hvert av interessante ting. Selv om dette høres dyrt ut, har objektivet fått en veiledende pris på 3190,- kroner. Det betyr at vi bør se gatepriser rundt 2500,- og det er slett ikke ille for et objektiv med slike spesifikasjoner. Også dette kommer i april.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen