Nikon og Telenor med verdens første trådløse proff-kamera

Pressemelding

Nikon og Telenor med verdens første trådløse proff-kamera

(Høvik/Fornebu, 17. februar 2004): Telenor og Nikon-importøren Interfoto har for første gang i verden laget en løsning som overfører digitale bilder direkte fra kamera til mottaker via offentlige WLAN soner. Med proffkameraet Nikon D2H kan norske pressefotografer nå sende bilder direkte via Telenor sine trådløse soner på Statoil og andre lokasjoner, til desken i avisene.

Interfoto har vært en pioner på telefoto i Norge med systemer levert fra Hasselblad i en årrekke. Interfoto hadde eget telekommunikasjons senter for verdenspressen under OL på Lillehammer og har hele tiden vært en sentral aktør i avisenes bildeflyt.

For nyhetsmedia har det å være først ute med de siste bildene alltid vært avgjørende. Tidligere måtte fotografene kjøre tilbake til redaksjonen etter utført jobb, eller sende filmene med tog, bil eller fly. Senere kom sending av negativ med telesendere, og sist digitalkameraer som også kan sende mobilt via en PC eller PDA. Med trådløs sone kan fotografene sende store bildefiler med ADSL hastighet. Noe som i praksis betyr at man kan sende bilder med større oppløsning, eller flere bildefiler langt raskere enn noen annen teknologi i dag. Nikon er med proffkameraet D2H først i verden med å integrere en WLAN-sender (wireless local area network) i et kamera.

Det trådløse systemet fra Nikon har i dag en kapasitet på 11 megabit i sekundet og en rekkevidde på 100-200 meter. En klient (datamaskin/laptop) eller en FTP server kan via et offentlig WLAN nett motta bildene via Nikons WT-1 trådløs sender. Dette gir fotografen full frihet til å bevege seg for å ta best mulige bilder. Bildene overføres til klienten/serveren i løpet av noen sekunder, og flere fotografer kan jobbe opp mot samme klient/server. Med FotoStation og annen programvare fra Interfotos søsterfirma FotoWare, kan bildemateriell automatisk styres inn i alle typer produksjons-systemer.

-Løsningen har vært testet ut av fotoavdelingen i Dagbladet. Testen har vært meget vellykket, og gir fotografene bedre muligheter til å jobbe tett opp mot ”deadline”. Løsningen er muliggjort ved hjelp av Nikon sin WLAN-modul WT-1 for Nikon D2H og Telenors evne og vilje til å tilpasse sine trådløse soner til Nikon sine proff-produkter, sier Sigurd Krekling hos Nikon-importøren Interfoto.

Interfoto jobber nært sammen med Telenor for å utvikle konseptet ytterligere med enda flere og bedre bruksområder.

- Med 300 trådløse soner over hele Norge, har Telenor vært en pioner i å tilby både profesjonelle og vanlige folk tilgang til rask internett-tilgang i det offentlige rom. Vi skal fortsette å bygge ut trådløse soner, og samarbeidet med Nikon er en god illustrasjon på hva trådløse soner kan brukes til, sier Stein Andre Larner, markedssjef for trådløs sone i Telenor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen