Nikon med spennende allround-objektiv

Det nye objektivet har det kryptiske navnet AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED. Vi har aldri skjønt hvorfor produsentene på død og liv må presse samtlige spesifikasjoner inn i produktnavnet. Navn som dette gjør det nesten umulig å finne produktet via søkemotorer.

Som navnet indikerer har objektivet en brennvidde på 18-70 mm. Fordi Nikons digitalkameraer har en "cropfaktor" på 1.5, tilsvarer imidlertid objektivet 27-105 mm i praksis. Objektivet er av DX-typen, og bør ikke brukes på filmbaserte speilrefleks.

27-105 mm høres ordinært ut, men når det gjelder objektiver til speilrefleks kan ikke konkurrentene by på noe tilsvarende. Nærmest kommer Canon med sitt 18-55 mm objektiv tilsvarende 28-90 mm. Canons objektiv er riktignok svært billig, men dette har et mindre zoom-område og passer kun til Canon 300D. I tillegg har det dårlige optiske egenskaper.

Nikon 18-70 skal etter det Nikon hevder ha meget gode optiske egenskaper, og i konstruksjonen er det i en rekke av linsene brukt ED-glass. Dette skal sørge for god bildekvalitet samtidig som det holder størrelsen nede.

Interfoto kunne på pressekonferansen 28. januar fortelle at Nikon har full kontroll i alle ledd over ED-glass produksjonen, firmaet har blant annet et eget sandtak for å sikre kvaliteten.

Objektivet har en ultrasonisk fokusmotor, som skal sørge for rask og stillegående autofokus.

Undertegnede har selv prøvd objektivet, riktignok på et D70 uten strøm. Konstruksjonen virker solid, og i en helt annen kvalitetsklasse enn Canon EF 18-55 mm.

Til gjengjeld koster Nikons objektiv fire ganger mer; veiledende pris er 4500 kroner kjøpt løst, og 4000 kroner når man kjøper objektivet i pakkeløsningen med Nikon D70. Objektivet vil være tilgjengelig i mars.

Foruten at objektivet kan brukes på samtlige digitale Nikon-speilrefleks, kan det også brukes på Fujifilms modeller.

Pressemelding og spesifikasjoner følger på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen