Nikon er med på kjøret

Nikon P100 . lang zoom og Full HD.
Nikon P100 . lang zoom og Full HD.

De siste dagene har det kommet et lass med nye kameraer, og ikke minst har det kommet ultrazoomkameraer som mange vil like. Nikon kan ikke være dårligere, og lanserer to modeller – en billig og en mer avansert.

Coolpix P100
Dette er toppmodellen av de nye ultrazoomene. Den har 26x zoom tilsvarende 26-678mm. Den når altså ikke de samme ekstreme brennviddene som for eksempel Fujilfilm HS-10, men bør likevel dekke det meste. Objektivet har ED-glass for å gi bedre bildekvalitet, og det har også optisk bildestabilisator.

Vippbar skjerm kan være godt å ha.
Vippbar skjerm kan være godt å ha.

I forhold til forgjengeren, P90, har kameraet gått ned fra 12 til 10 megapiksler, mens brikkestørrelsen har blitt noe større. Dette er en utvikling vi hilser velkommen, og bør gi høyere bildekvalitet, særlig i litt dårlig lys. I tillegg har CCD-brikken blitt byttet ut med en CMOS, noe som blant annet åpner for videoopptak i Full HD. Dette er Nikons første kamera, uansett klasse, som tilbyr dette.

Skjermen er en 7,6cm vippbar skjerm med oppløsning på rause 460 000 piksler, og det er i tillegg elektronisk søker hvis du foretrekker å bruke det.

P100 blir tilgjengelig i midten av mars, og har en veiledende pris i Europa på €415.

Nikon L110 - en rimelig løsning.
Nikon L110 - en rimelig løsning.

Coolpix L110
Dette er billigversjonen, som vil koste rundt 2000 kroner i butikken i Norge, og bør gi ganske mye kamera for pengene. Med 15x zoom, tilsvarende 28-420mm, optisk bildestabilisator, videoopptak i 720p og en 7,6cm skjerm, er ikke spesifikasjonene dårlige i forhold til prisen.

L110 er etterfølgeren til L100, og har fått 2 megapiksler ekstra, noe vi ikke ser det store poenget med, særlig ikke siden de gjorde motsatt på P100.

Begge kameraene har HDMI-utgang, så du kan koble dem rett til en TV for å vise video i høyeste kvalitet.

L110 kommer i butikkene i midten av februar, og har en veiledende pris i Europa på €240.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen