Test

Nikon D90


Oppsummering og konklusjon


Kamerahus:

Temmelig lik byggekvalitet som D80, men med større skjerm og forbedrede knapper og brytere.


Batteri:

Svært god batterikapasitet som er kraftig forbedret fra D80, selv om batteriet er det samme. Fremragende batterimåler som også angir batteriets tilstand.


Skjerm og søker:

Helt ok søker og svært god skjerm med noen fine finesser gjør at D90 ikke er noen sinke på dette området heller.


Funksjoner:

En rekke nye funksjoner og muligheter samt (noe begrenset) videoopptak i 720p.


Autofokus:

Samme fokusmodul som D80, men fremdeles mer enn bra nok. Muligens noe raskere og mer stillegående enn forgjengeren.


Hurtighet:

Utmerket hastighet i forhold til nisje og brukernes behov, men ikke helt klasseledende.


Betjening/brukervennlighet:

Enkel, intuitiv og fleksibel betjening som passer kameraets muligheter godt. Ikke noe utpreget nybegynnerkamera, men likevel ikke umulig som et første speilrefleks for nybegynnere med ambisjoner.


Bildekvalitet:

Fremragende detaljgjengivelse og dynamisk omfang, samt gode støyegenskaper og kurant fargegjengivelse gjør dette til et svært godt kjøp om resten av kameraet passer deg og dine behov.Konklusjon:

Nikon har i de siste årene sluppet det ene gode speilreflekskameraet etter det andre, og selv om enkelte har vært bedre enn andre er det temmelig tydelig at Nikon har en helt annen trøkk på utviklingsavdelingen sin nå enn de hadde for kun får år siden. Så har Nikon klart det igjen? Ja, i stor grad har de det. I løpet av testen skuffet D90 oss aldri, og kom ofte med svært positive overraskelser. Nisjen tatt i betraktning synes D90 som et av de beste kjøpene man kan finne i dag, og det selv før prisen har fått god nok tid på seg til å falle til et mer naturlig nivå.

En bildekvalitet som hører hjemme i et dyrere kamera, samt god betjening, batterikapasitet og skjerm gjør at vi uten problemer gir Nikon D90 vår anbefaling. Selv om enkelte aspekter av det er helt på det jevne, må dette ses i forhold til pris og nisje, og kameraet som helhet fremstår som et svært godt produkt for dem det er tiltenkt. Mye har skjedd siden forgjengerens tid, selv om D80 på mange vis fremdeles er et godt kamera, og forbedringene i D90 er store nok til at mange nok vil tenke på å oppgradere.

Nikon D90   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen