Nikon D70 overraskende bra spesifisert

Da de første detaljene om Nikon D70 lekket ut tidligere i vinter, trodde alle at kameraet skulle være Nikons svar på Canon EOS 300D.

Klikk på bildet for å se flere og større bilder

Vi har holdt i begge modellene, og byggekvaliteten virker omtrent like god, men den sorte plastfinishen på Nikon-kameraet gir likevel et mer profesjonelt preg og en litt bedre kvalitetsfølelse. Størrelsen og vekten på kameraene er omtrent lik.

Også på brukervennlighet likner D70 en del på 300D, Nikon har endret mye i forhold til gamle D100 for å øke brukervennligheten.

Oppløsningen på 6 Megapiksler er også sammenliknbar med oppløsningen på 300D. Det er imidlertid verdt å merke seg at bildebrikken er nyutviklet, selv om spesifikasjonene er tilsynelatende like er det altså ikke den samme bildebrikken som på gamle Nikon D100.

Men der slutter også likhetene. Nikon D70 er et vesentlig bedre spesifisert speilrefleks. Oppstartstiden er betydelig bedre på Nikon-kameraet, og seriebildefunksjonen er blant de beste på markedet. På D70 kan man ta 12 bilder med 3 bilder i sekundet, Canon 300D kan bare ta 4 bilder med 2.5 bilder i sekundet. Hvis man tar RAW-bilder er imidlertid ytelsen omtrent lik på kameraene. Hvis man skrur ned filstørrelsen på D70 til JPEG Normal, kan kameraet ta hele 144 bilder etter hverandre med 3 bilder i sekundet hvis man bruker et raskt minnekort. Imponerende.

Klikk på bildet for å se flere og større bilder

Raskeste lukkertid på D70 er også hele 1/8000 sekund, og kameraet byr på blitssynkronisering inntil 1/500 sekund.

Blitsteknologien på D70 er den samme som på Nikon D2H, og muliggjør trådløs blitsstyring med såkalt i-TTL. Blitsdoseringen skjer ved at en egen sensor på lukkergardinen måler lyset som blir reflektert fra motivet.

D70 bruker USB 2.0 High Speed til filoverføring, også det en forbedring i forhold til D100. Fokussystemet er imidlertid tilsynelatende det samme som på D100. En del Nikon-entusiaster ønsker nok enda raskere autofokus.

Nikon har ikke uttalt seg om dette, men ut fra spesifikasjonene på D70 vil vi tro at D100 vil forsvinne helt fra markedet. D100 vil ikke lenger være kompetivt, med mindre prisen settes svært lavt.

D70 kommer i mars, og kamerahuset alene koster veiledende 11995 kroner. Det mener vi er meget konkurransedyktig.

Klikk på bildet for å se flere og større bilder

Kameraet vil også komme i to pakkeløsninger med objektiv til 12995 og 15995 kroner. Det sistnevnte objektivet er et nytt 18-70 mm objektiv som tilsvarer 27-105 mm. Kvalitetsmessig ser dette ut til å være i en helt annen klasse enn Canons 18-55 mm objektiv, men så koster det også ca. 3000 kroner mer.

Dette ser usedvanlig spennende ut, og på papiret kan det se ut som om dette vil bli det beste speilreflekskjøpet i tiden fremover. Særlig i pakkeløsning med det nylanserte 18-70 mm objektivet. Her har Nikon et kamera som tilsynelatende vil overgå Canon EOS 10D, men som matcher det langt rimeligere 300D på pris. Og inntil videre er Nikons objektivutvalg bedre tilpasset speilrefleks enn Canons sortiment.

Vi vet at Canon vil lansere et nytt speilrefleks i begynnelsen av februar, ryktene skulle tilsi at dette er et Canon EOS 1D II. Hvis dette er tilfelle kan det hende at Nikon vil kapre store deler av lavprismarkedet med D70.

Mer informasjon følger i pressemeldingen og spesifikasjonene på de neste sidene. Se også vår side-ved-side sammenlikning mot Canon EOS 300D.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen