Nikon D50 er på vei

Nikon bekrefter til Macworld at brukermanualen til det nye, og hittil ukjente D50 ved en feil ble lagt ut på internett. Den ble fjernet etter kort tid, men da var ryktet gått allerede. De vil ikke opplyse om når kameraet vil bli annonsert, men bekrefter at det eksisterer og vil komme. Siden det allerede finnes en brukermanual, er det en indikasjon på at vi kan vente det innen relativt kort tid. Nikon ønsker ikke å røpe noe om spesifikasjonene på kameraet, så det eneste man har å gå ut fra er den informasjonen som ligger i brukermanualen.

Så vidt vi kan bringe på det rene vil D50 være svært likt D70, der hovedforskjellene vil være at skjermstørrelsen er økt til 2 tommer (1,8 på D70), korteste lukkertid vil være 1/4000 sekund (1/8000 på D70), overføringen til PC kan foregå på med høyhastighets USB 2.0, og lagringen blir på SD-kort i stedet for CF-kort. Størrelsen og vekten er også redusert noe.

Med slike spesifikasjoner blir det også nødvendig å oppgradere D70, for ikke å ødelegge markedet for det fullstendig, hvis ikke D50 blir erstatningen for D70.
Nikons talsmann, Susumu Enomoto sier at de er i ferd med å oppgradere hele serien av digitale speilreflekskameraer, fra proffmodellene til de rimeligste konsumentkameraene. Vi regner med at D50 vil være et svar på Canon EOS 350D. Hvis man skal dømme ut fra suksessen til D70, har vi spennende nyheter i vente fra Nikon.

Oppdatert 09.04.2005
Nikon har i dag bekreftet at også Nikon D70s, oppfølgeren til D70 kommer på markedet. De vil ikke bekrefte når, eller si noe om spesifikasjoner. De ønsker heller ikke å bekrefte om den bruksanvisningen som sirkulerer på nettet er ekte eller ikke. Akam ønsker ikke å gå ut og spekulere i spesifkasjoner, tilgjengelighet eller pris, men venter med dette til det er offisielt. Det er så mye lettere å spekulere da.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen