Nikon D300

I høst slapp Nikon ny versjon av sin entusiastmodell, som helt naturlig fikk navnet D300. Forgjengeren, D200, var svært populær, men hadde likevel rom for forbedring. Da D300 ble sluppet, fikk vi et kamera med spesifikasjoner godt over det vi hadde forventet. Her hadde Nikon virkelig flesket til.

Samtidig med D300 lanserte Nikon også proff-kameraet D3 til over 40 000 kroner, og det som overrasket oss, var hvor mye av D3 som også fantes i D300.

Dette kameraet har ikke så mange konkurrenter i markedet. Prismessig blir nok Olympus E3 det nærmeste. Canon EOS 40D blir et nivå under, mens 5D blir et annet segment, siden det er fullformat.

På denne siden finner du en oppsummering av testen. Dersom du ønsker å lese mer kan du enten lese hele testen eller hoppe til de forskjellige delene ved å klikke på overskriftene. Du kan også se galleribilder vi har tatt med kameraet ved å klikke her.

Les hele testen

Fysisk

D300 er utvendig svært lik forgjengeren D200, og designmessig et svært typisk Nikon-kamera. Det er bygget i metall, belagt med gummi, og har en del værtettinger. Det er gjennomført høy kvalitet på alle utvendige deler, med unntak av batterilokket.

Batterikapasiteten er formidabel med 1000 bilder pr. lading. Dette er helt på linje med proff-kameraer med langt større eller flere batterier.

Søkeren er stor og lys, og inneholer den informasjonen du trenger. Skjermen på 7,6cm (3 tommer) med full VGA-oppløsning (920 000 punkter) gir et svært klart og skarpt bilde som gjør det enklere å vurdere skarphet på bilder, samt å kompnoere bilder ved hjelp av live view. Dessverre er implementeringen av live view ikke helt på høyden.

I bruk

Kameraet har så godt som alle funksjoner du kan ønske deg, og i alle fall alt som må regnes som vesentlig. Autofokusen er rask og pålitelig, med unntak av ved bruk av live view, der den er komplisert og treg.

Kameraer er kjapt på alle områder, og gir god respons, som gjør at du slipper å vente på kameraet.

Er du en avansert bruker, vil du fort vende deg til betjeningen av kameraet, og ha et verktøy der du føler du selv har kontrollen. Er du nybegynner, kan det hele virke overveldende, men siden dette er et avansert kamera, er det helt riktig av nikon å gjøre slik de har gjort. Et par pussigheter finnes også på dette kameraet, men alt det vesentlige fungerer slik det skal.

Bildekvalitet

D300 skårer høyt på alle områder innen bildekvalitet. Det er enten øverst eller helt i toppen. Særlig vil vi trekke fra støyegenskapene, som tidligere har vært svakere enn ønsket. D300 er helt i toppen også der. Det dynamiske omfanget er det beste vi noen gang har målt.

Konklusjon

Alt i alt er dette et kamera med en fantastisk kvalitet, lassevis med funksjoner,

 
  Solid og godt bygget
  Kan føles stort og tungt for noen
 
  Værtetning i knapper og brytere.
  Svak batteriluke
 
  Markedets skarpeste skjerm
  Live view er dårlig implementert
 
  Rask og presis autofokus
  Noen innstillinger går "feil vei"
 
  Fantastisk bildekvalitet
  
 
  Alle funksjoner du trenger
 
 
  Meget høy batterikapasitet
  

 

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen