Nikon D2H viser vei for Nikon

Det nye kameraet beholder som ventet Nikons DX-fatning med 1.5x cropfaktor. Dette vil si at bildeutsnittet blir som om man brukte et objektiv med 1.5 ganger den faktiske brennvidden. Bortsett fra dette byr D2H på mange overraskelser.

Det mest overraskende er bildesensoren, som er laget av Nikon selv. Bildebrikken er laget med en CMOS-liknende teknologi, LBCAST. Denne gir de samme strømsparende egenskapene som CMOS-teknologien, men er langt raskere. Bildebrikken har 4.1 Megapiksler, som er mer enn nok for sportsjournalistene som må sies å være den fremste målgruppen for kameraet.

Alt rundt Nikon D2H er bygget for å gi svært høy ytelse. Kameraet kan ta 8 bilder i sekundet, mer en dobbelt så mye som andre kameraer på markedet med tilsvarende CMOS-baserte bildebrikker. Mest imponerende er likevel at bufferen til kameraet kan holde hele 40 JPEG-bilder, slik at man altså kan ta 8 bilder i sekundet i hele 5 sekunder!

En god og rask autofokus vil være avgjørende for et kamera som dette. Dette er ivaretatt ved at kameraet har hele 11 sensorer for autofokusen. Dette skal gi en svært god ytelse.

Kameraet kan overføre bilder trådløst over Wi-Fi, og er dermed det første på markedet som støtter dette. Kameraet kommer med en ny programvarepakke bestående av Nikon Capture 4.0 og NikonView 6.1.

Samtidig med kameralanseringen kommer Nikon med tre nye objektiver. AF DX Fisheye-Nikkor 10.5 f/2.8G ED blir en av de mest ekstreme vidvinklene på markedet. Denne vil på et digitalt speilrefleks tilsvare 16 mm.

AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED burde bli svært attraktiv for kjøpere av digitalkameraer, og vil tilsvare 25,5- 82,5 mm på 35mm film. Begge disse objektivene kan kun brukes på digitale speilrefleks. Nikon lanserer samtidig et imponerende AF-S VR 200-400mm f/4G IF-ED objektiv, tilsvarende 300-600 mm. Dette vil nok bli et svært ettertraktet objektiv blant sportsfotografene.

Vi vil komme med flere detaljer senere i dag etter en pressekonferanse med Nikon. I mellomtiden bør dere lese pressemeldingen fra Nikon i USA, som inneholder mye informasjon.

Oppdatering: Prisen ventes å bli 40 000 kroner pluss moms.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen