Nikon Coolwalker digital bildebank

Formålet med enheten er at man enkelt skal kunne tømme minnekort når man er vekk fra en datamaskin. Enheten har kun støtte for CompactFlash, men via adaptre kan også andre typer minnekort tømmes.

Når bildene er lagret på den 30 GB store harddisken kan man se på bildene på den 2.5 tommer store LCD-skjermen. Enheten kan vise JPEG-bilder, Nikons RAW-bilder og video tatt opp i QuickTime-formatet.

Dingsen kan kobles til en TV hvis man ønsker å ha "lysbildeshow".

Batterikapasiteten på det oppladbare batteriet er oppgitt til 1.5 timer. Hvis enheten tømmer minnekortene raskt bør man fint klare seg uten bærbar datamaskin på selv ganske lange ferier.

Bildene overføres til en datamaskin via en USB 2.0 kabel, og den fungerer som en masselagringsenhet. Man kan derfor også kopiere filer til enheten via datamaskinen, og dermed også bruke den som en flyttbar harddisk.

Hvis man skal peke på noe negativt, kan det nevnes at Coolwalkeren ikke kan fungere som MP3-spiller eller diktafon, slik enkelte av konkurrentene kan. Coolwalkeren virker også mer knyttet opp til Nikons kameraer, og man kan ikke regne med at Nikon via firmware vil tilrettelegge for visning av konkurrentenes filformater.

En interessant detajl på Coolwalkeren er at den kan vise histogram og Exif-data på bildene. Om denne funksjonen også vil virke på bilder tatt med konkurrentenes kameraer gjenstår å se.

Minnebanken vil være tilgjengelig i mars til en pris på kr. 5995. Det er ganske drøyt.

Pressemelding og spesifikasjoner følger på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen