TEST: Nikon Coolpix S620 og S220
Test

Nikon Coolpix S620 og S220

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

Da vi i vinter par-testet Nikon S60 og S610C synes vi ikke dette var de mest verdige bærerne av den klassiske Nikon-logoen. For i motsetning til flere produsenter i dagens digitalmarked har Nikon i stor grad bygget sitt imperium på optikk og kamerateknologi - av ypperste kvalitet - og da forventer vi mer. I speilrefleksklassen er Nikon med å lede an, men kompaktbidragene varierer ennå, noe vi blant annet så i S60 og S610C. Canon synes å holde et mer jevnt høyt nivå over hele linja, og kan dermed supplere publikum med komplett pakke speilrefleks og hendige lommemodeller. Som bruker av et Nikon speilreflekskamera derimot, faller nok ikke valget ennå like naturlig på en kompakt modell av samme merke.

Her tar vi altså for oss to små Nikon som nettopp har truffet hyllene. Begge er helautomatiske Coolpix, men dekker litt ulike deler av markedet, fra det aller rimeligste, til det litt mer seriøse. Selv om vi har testet dem parallelt har vi derfor også forsøkt å vurdere dem på egne premisser. Forøvrig har vi testet de to nykommerne opp mot et annet fotoikon, Canon, en tidligere hi-fi og TV-gigant, Panasonic, og kalkulator-entreprenørene Casio. Så her får Nikon nok å bryne æren på.

Les hele testen her.

Fysisk

Solide, små kameraer som veier relativt lite og ligger godt i hånden. Ser ålreite ut også. Proffere utforming på S620 med litt bedre grep. Også optikk og skjerm imponerer mer hos denne modellen. Batterikapasiteten skorter litt hos S220.

I bruk

Helautomatiske begge to. Men etter litt testing forstår vi prisforskjellen. S620 har akkurat de tingene som gjør fotoopplevelsen mer flytende, som for eksempel bedre makroferdigheter, optisk bildestabilisator og et effektivt bla-hjul for menyer og bildevisning, fremfor standard fireveisvelger. S220 har internt program for korrigering av tønne/nåleputefortegning som fungerer greit, men det beskjærer motivet og vitner i bunn og grunn om optiske begrensninger.

Bildekvalitet

Grei bildekvalitet ved moderat ISO fra begge kameraer, selv om det blir åpenbart at S620 produserer de reneste resultater. Som mange andre lommekameraer sliter også disse med kromatisk feilbrytning. Stilt opp mot konkurrentene når ingen av dem helt opp, særlig ved høyere ISO.

Oppsummering Nikon S620

 

 


  - Enkelt i bruk - Ikke knapp for justering av ISO
  - Gunstig brennvidde med 28 mm vidvinkel - God del kromatisk feilbrytning
  - Optisk bildestabilisator - ISO til 6400, men som er så og si ubrukelig
  - Rask i oppstart - Litt seig reaksjonsevne i menyer og knapper
  - Grei bildekvalitet ved lav ISO - Grums ved høy ISO

 

Oppsummering Nikon S220

 

 


  - Enkelt i bruk - Ikke knapp for justering av ISO
  - Lite og hendig - blir med på tur - Dårlig batterikapasitet
  - Mye kamera for en rimelig penge - Ikke optisk bildestabilisator
  - Intern korrigering av fortegning - Mye fortegning i tele og vidvinkel
  - Akseptabel bildekvalitet ved lav ISO, pris tatt i betraktning - Grums ved høy ISO

 

Konklusjon

Nikon Coolpix S620 og S220 er begge habile lommekameraer når det gjelder det meste. S220 konkurrerer med for eksempel Casio EX-S10 på pris, selv om sistnevnte har overlegen skjerm og produserer bedre bilder. For 1300 kroner er S220 uansett et greit kjøp. S620 er et godt kamera på mange områder, men dessverre ikke helt der oppe på bildekvalitet. For ca samme pris får du i dag Canon 870IS eller Panasonic FX 37, og dette er bedre kameraer nettopp på grunn av det de får til på bildesiden. Nikon har fremdeles en del å bevise i kompaktklassen.

Bildegallerier

Se bilder tatt med Nikon S620 i galleriet.

Se bilder tatt med Nikon S220 i galleriet.

 

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S220

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S220

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen