Test

Nikon Coolpix S500 - Minitest

Overblikk


Nikon Coolpix S500 er det første kameraet i disse minitestene, og har vært et hyggelig bekjentskap! Gode bilder på full automatikk, og et lekkert design gjør at dette bør finne mange nye eiere i tiden fremover. Det er et point-and-shoot-kamera, på godt og vondt. Det er ikke mange manuelle innstillinger, men kameraet kan likevel være et godt kamera nummer to for dem som har speilrefleks ved siden av, og siden kameraet tar flotte bilder på full auto, er det også godt egnet for dem som ikke er så erfarne med foto.

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Les hele testen


I bruk
Til tross for lekkert design og liten størrelse, er kameraet godt å bruke. Har du store hender, bør du kanskje holde i kameraet før du kjøper, men det gjelder alle kameraene i denne klassen. De fleste innstillingene er intuitivt plassert, selv om man ofte kan justere samme ting flere steder. Hadde ikke helt sansen for todelingen av menyene, men det ble fort en vanesak. Det kunne med fordel vært litt mer informasjon i displayet, særlig for de mer avanserte brukerne. Informasjon om lukkertid og blender er veldig nyttig, og det hadde vært supert om det var mulig å få på plass et histogram, i hvert fall ved bildevisning. I oppstarten er kameraet nokså kjapt, tilstrekkelig i de fleste situasjoner. Autofokusen er kjapp og presis, i hvert fall når man forhåndsfokuserer ved å trykke utløseren halvveis inn under komponeringen av bildet.
Batterilevetiden var kanskje den største nedturen. CIPA-tallene sier 180 bilder, et tall som nok stemmer godt i praksis for den vanlige brukeren, når man ikke filmer. Vi gikk ikke inn for å nå dette tallet, men med svært mye bruk av menyene, en del filming og masse eksperimentering med kameraet, klarte vi nesten 150 bilder. To batterier vil hjelpe mye på dette, da det er ekstern lader til kameraet, men det vil jo gjøre kameraet litt dyrere også.

Bildekvalitet
Optikken er skarp og fin, med lite kromatisk aberrasjon og med en bildestabilisator som fungerer. Det er en del støy på de høye ISO-verdiene (800 og oppover), samtidig som støyfjerningen er nokså aggresiv og fjerner detaljer, men det er der de fleste andre ligger. Bildestabilisatoren bidrar på sin side til at man ikke trenger de høye ISO-verdiene like ofte. Om det er godt nok, må du som leser vurdere ut fra bildene i galleriet.

Funksjoner
De fleste funksjonene man forventer er på plass, og de fungerer slik de er ment. Unntaket er kanskje makro-funksjonen, som er litt dårligere enn man kunne håpe på. Videofunksjonen er tilfredsstillende, og tilsvarende de fleste konkurrentene. En kjekk funksjon som noen vil sette pris på, er intervallfoto, fra 30 sekunder til 60 minutters intervaller så lenge det er strøm og plass på minnekortet (eller til du stopper den).

Noen av bildene har blitt trykt på papir, med svært godt resultat. Det skal sies at det bare var noen av de beste bildene i utgangspunktet, men for dem som vil ha lekre albumbilder er dette et kamera som egner seg. Alt i alt er enkelt og godt kamera som tar gode bilder!

 


  - Lekkert design - Få manuelle innstillinger
  - Enkelt i bruk - Lite info i displayet
  - Bildestabilisator som fungerer - Dårlig batteritid
  - Lite kromatisk aberrasjon - Støynivå over ISO400
  - Skarpt objektiv - Mister detaljer over ISO400

Nikon Coolpix S500   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen