Nikon Coolpix P80

Kompakt men kraftig
Kompakt men kraftig

Ultrazoomkameraer har slått an som aldri før. Disse var tidligere ikke spesielt populære i Norge, men det ser ut til å endre seg også her. Produsentene lager slike modeller i større antall enn noen gang, og det ser bare ut til å bli bedre og bedre.

Nå har også Nikon begynt å vise muskler på dette området. Siden vi ikke har testet P80 ennå, kan vi ikke si noe om hvordan det yter, men skal vi dømme etter spesifikasjonene, ønsker de å vise at dette er noe de kan.

Den siste tiden har modellene delt seg i to leirer – de som er kompakte, og de som har 18x zoom. Nikon P80 kombinerer disse, og har klart å putte 18x zoom i et kompakt hus. 18x zoom gir brennvidder tilsvarende 27-486mm, og burde dekke det meste du trenger. Vi i redaksjonen har alltid mast om vidvinkel, og vi kan jo ikke annet ennå berømme Nikon for å gi oss det.

I likhet med alle andre Nikon Coolpix-kameraer har også P80 ansiktsprioritert autofokus, reduksjon av røde øyne og D-Lighting for å justere skyggeområder.

2,7 tommers skjerm og elektronisk søker.
2,7 tommers skjerm og elektronisk søker.

Bildestabilisator har etter hvert blitt standard i ultrazoomkameraer, og det er også med i P80. Det som er mindre vanlig i de kompakte ultrazoomene er elektronisk søker, som Nikon også har fått plass til. ISO-verdien kan skrus opp til 6400, men over ISO 1600 får du ikke høyere oppløsning enn 3 megapiksler – i full oppløsning hadde antakelig ikke bildene blitt brukbare, siden de har presset 10 megapiksler inn på en bildebrikke på 1/2,33 tomme, noe vi synes er i meste laget.

På papiret ser dette ut som et ganske komplett ultrazoomkamera i et mer kompakt hus enn de fleste konkurrerende modeller.

Kameraet skal komme i butikkene 25. april, og har en veiledende pris på 3390,- kroner. Se produktguiden for butikkpriser.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen