Nikon Coolpix 8700 med viktige forbedringer

Klikk på bildet for å se flere og større bilder

Da vi testet Nikon Coolpix 5700, var vi ikke særlig imponert over batterilevetiden og fokusegenskapene i svakt lys. De viktigste forbedringene på nye Coolpix 8700 er kanskje at modellen har fått bedre batterikapasitet og hjelpelampe til autofokusen. Batterikapasiteten skal være forbedret med 30 %, så fremdeles vil modellen ha dårligere batterikapasitet enn de fleste konkurrerende modeller.

Den forbedringen som kommer til å få størst oppmerksomhet i media, er utvilsomt at kameraet har fått en bildebrikke på 8 Megapiksler. Bildebrikken har imidlertid samme størrelse som på forgjengeren, og dette betyr at hvert bildepunkt blir mindre og dermed trolig mindre sensitiv for lys. Dette medfører økt støy i bildene, noe vi tydelig så på den konkurrerende Sony F828.

Da vi konfronterte Nikon med dette kunne de røpe at bildebrikken ikke er den samme som Sony-kameraet bruker, og at fargefilteret er av den vanlige RGB-typen. Representaten vi snakket med hadde ikke sett støytester på Coolpix 8700 på støy, og kunne ikke uttale seg om dette. Siden kameraet bruker en annen bildebrikke er det imidlertid ikke umulig at kameraet har bedre støykarakteristikker enn Sony-modellen. Vi får vente å se på de første testene. En indikasjon gir imidlertid Nikon selv ved at høyeste ISO-innstilling på Coolpix 8700 er ISO 400, mens den høyeste på Coolpix 5700 var ISO 800.

Klikk på bildet for å se flere og større bilder

Både LCD-skjermen og søkeren er forbedret på Coolpix 8700. Søkeren er mer detaljert, og er tilsynelatende den samme som andre som de nyere konkurrentene har begynt å bruke.

LCD-skjermen er selvsagt fremdeles vridbar, men har økt i størrelse til 1.8 tommer. Oppløsningen har også økt fra 110 000 til 134 000 punkter.

På nyere kameraer har Nikon hatt meget bra LCD-skjermer i svakt lys, noe den eldre Coolpix 5700 har slitt litt med. Det fremgår ikke av Nikons informasjon om skjermen er forbedret på dette området, men det vil vi anta. Hvis det er tilfelle vil trolig skjermen på Coolpix 8700 være blant de aller beste på markedet.

Nye Nikon Coolpix 8700 vil være tilgjengelig fra mars, til en veiledende pris på kr. 12995. Det er alt for dyrt etter vår mening, man vil få det nye speilreflekset Nikon D70 til samme pris. Hvis Nikon priser modellen så høyt spår vi labert salg av produktet.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene som følger på de neste sidene. Se også vår side-mot-side sammenlikning mot Coolpix 5700 og Sony F828.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen