Nikon Coolpix 3700 blir stemmeaktivert

Vi får håpe at Nikons utviklere ikke har lagt stor vekt på utviklingen av stemmeaktiveringen, som kan erstatte den tradisjonelle selvutløseren på et tradisjonelt kamera. Dette er en typisk funksjon som kan være "kjekt å ha", men som man også fint kan klare seg uten.

Bortsett fra stemmeaktiveringen er det nemlig lite spennende på kameraet, bortsett fra at Nikon ser ut til å ha forlatt et par prinsipper. Dessverre er spesifikasjonene Nikon har publisert til nå usedvanlig lite detaljerte, noe som ofte er tilfelle når spesifikasjonene ikke er noe å skryte av.

Kameraet er Nikons minste til nå, og er lekkert laget i børstet aluminium. Kameraet kan nok derfor sies å tilhøre "Ixus-klassen", selv om formatet på kameraet er noe bredere og lavere. Kameraet er noe større enn Ixus II, som det er mest naturlig å sammenlikne med.

Et av prinsippene Nikons ser ut til å ha forlatt, er CompactFlash. Dette er en åpen minnestandard med høy kapasitet og lav pris, men Nikon Coolpix 3700 støtter kun SD-minnekort. MMC-minnekort støttes ikke, til tross for at formatene er fysisk svært like.

Coolpix 3700 har også fått hjelpelampe til autofokusen, noe Nikon ikke har hatt før i denne klassen.

Kameraet har fått god videofunksjon, med VGA-oppløsning og 30 bilder i sekundet. Video kan avspilles med lyd fra kameraet, og eksistensen av mikrofon og høyttaler har gjort at Nikon også har lagt til diktafonfunksjonalitet.

Basis-spesifikasjonene er ellers temmelig ordinære, med 3 Megapiksler, 3x optisk zoom og en knøttliten 1.5 tommers LCD-skjerm. LCD-skjermen er imidlertid usedvanlig detaljert, med hele 134 000 piksler.

Vi har lagt ut en side-ved-side sammenlikning mot Canon Digital Ixus II, Nikon Coolpix 3100 og Coolpix SQ her.

Kameraet er ventet på markedet til jul, og veiledende pris er satt til 4495 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen