Nikon Capture 4.0 får fjerning av støv

Arkivbilde av Nikon Capture 3
Nikon Capture 4.0 vil følge med fremtidens digitale speilrefleks fra Nikon, blant annet D2H. Programmet kan også kjøpes som et tillegg til andre Nikon-kameraer.

Programmet har en smart funksjon for å fjerne støv fra bildene. Man tar et bilde av en klar himmel eller liknende som referanse, og programmet vil da automatisk detektere hvor støvet ligger på bildebrikken. Programmet bruker så denne informasjonen til å fjerne støvflekker på selve bildene.

Programmet har også en funksjon for å rette opp bilder tatt med Nikons nye 10.5 mm. objektiv. Imidlertid vil dette føre til at at man får en effekt som om bildet er beskåret (eller at man brukte et objektiv med mindre vidvinkel).

Capture 4.0 kan også automatisk fjerne vignettering på bilder. Vignettering er at hjørnene av bildene blir mørkere enn midten av bildet pga. lystap. Vignettering er imidlertid ikke et så stort problem på de fleste digitale speilrefleks fordi størrelsen på bildebrikken er vesentlig mindre enn på en film.

Pris og tilgjengelighet for programmet er enda ikke kjent. Mer informasjon om programmet finnes i pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen