Nikon billigzoom med VR

Rimelig zoom med bildestabilisator
Rimelig zoom med bildestabilisator

Med offisielt navn Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR, ser dette ut til å kunne bli nytt kit-objektiv til de rimeligere Nikon-kameraene. Spesifikasjonene er stort sett identiske med forgjengeren, men optisk bildestabilisator er altså lagt til. Det gjør også objektivet litt større og tyngre, men ikke vesentlig.

Objektivet har innebygd fokusmotor, slik at det gir autofokus også på Nikon D40 og D40x

Her kan du sammenlikne spesifikasjonene på det nye objektivet med versjonen uten VR.

Spesifikasjonene er nesten identiske med Canons EF-S 18-55 IS, og produsentene følger hverandre tett her. Objektivene gjør jobben for en nybegynner, men du skal ikke ha så veldig høye krav før du trenger noe mer. Derfor tjener produsentene gode penger på at du ikke er fornøyd med objektivet du fikk med.

At det nå kommer bildestabilisator også på de rimelige objektivene er en stor fordel. Men det er en nødvendighet for Nikon og Canon å gjøre det, for å kunne konkurrere med Sony, Pentax og Olympus som har bildestabilisator på sensoren og dermed har gjort den uavhengig av objektivet.

Vi har ikke fått informasjon fra Nikon i Norge, men sannsynligvis blir det tilgjengelig før jul, og får en veiledende pris i Europa på €270.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen