Nikon annonserer Coolpix 5400

Nikon har etter min mening ikke vært særlig heldige med sine kompakte toppmodeller; både Coolpix 5000 og Coolpix 5700 har store svakheter.

Nye Coolpix 5400 ser imidlertid svært spennende ut, og vi får anta at Nikon har forbedret de feilene forgjengerne har hatt.

Designet til Coolpix 5400 er åpenbart basert på gamle 5000, som vi antar at er på full fart ut av markedet. Den fine vidvinkelen på 28 mm. er beholdt fra forgjengeren, men 5400 har fått kraftigere tele på 116 mm. Kameraet kan i tillegg utstyres med et bredt utvalg av ekstra linser.

Kameraet har en sensasjonell nærgrense på 1 cm. i makromodus. Nikon befester dermed sin posisjon som den ledende produsenten når det gjelder makrobilder på digitale kompaktkameraer.

Kameraet ser ut til å bli meget raskt i serie-modus, med mulighet til å ta 7 bilder på rad i full oppløsning med 3 bilder i sekundet. Dette er på lik linje med mange profesjonelle speilrefleks. Kameraet skal også være raskere på oppstartstid og utløserforsinkelse enn tidligere generasjoner.

Coolpix 5400 får raskeste lukkertid på hele 1/4000 sekund, blant markedets raskeste. Det har også mulighet til eksponering inntil 10 minutter i bulb-innstilling.

Kameraet vil komme på markedet allerede i juni. Dette er et kamera som vi vil glede oss til teste. Pris i Norge er enda ikke kjent.

Pressemelding fra importøren Interfoto er vedlagt på neste side.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen