Nikon utvikler supertele
(Bilde: Montasje: Akam.no)

Nikon utvikler supertele

Og den blir neppe billig.

Ryktene har gått en stund, men likevel kom det småbrått på da Nikon i dag kunne fortelle at de jobber med å utvikle en supertele for fullformat, på ikke mindre enn 800 mm brennvide. Blenderen blir f/5.6, og objektivet vil med stor sannsynlighet utstyres med det siste og nyeste Nikon eier og har av optisk teknologi og bildestabilisator, men mer enn det er egentlig ikke kjent om objektivet.

Naturlig nok, egentlig, siden Nikon fremdeles jobber med å utvikle det, og objektivets design dermed kan endre seg en hel del ganger før det eventuelt kommer på markedet.

Det er ikke uvanlig å annsonsere ny optikk i denne klassen mens den fremdeles er på tegnebordet. Canon gjorde det med 200 mm f/2L og 800 mm f/5.6L da 85 europeiske journalister var samlet på EOS Safari i Kenya i 2007, og også da de nylig bestemte seg for å fornye hele rekken av lange og dyre teleobjektiver. De annonserte også at de arbeidet med en 200-400 mm zoom med f/4 og innebygget telekonverter, og denne har ennå ikke fått noen offisiell lansering.

Som sagt er det ennå lite som er kjent om Nikons 800 mm f/5.6, men en ting er vel hevet over enhver tvil: Den blir alt annet enn billig. Nikons for øyeblikket lengste tele, Nikon AF-S Nikkor 600mm f4G ED VR, ligger i skrivende stund på rundt 90 tusen kroner. Canons 800 mm som ble kunngjort i Kenya kostet til å begynne med 130 tusen, men ligger nå på rundt 112 tusenlapper i pris. Vi vil bli svært overrasket dersom Nikons nye 800 mm ikke koster mer enn hundre tusen kroner når den endelig kommer på markedet.

Mer informasjon finner du på Nikons websider

Les også: Test: Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen