Nikon sliter fremdeles med salget
(Bilde: Shutterstock.com/Nikon)

Nikon sliter fremdeles med salget

Nå skal det ryddes opp i selskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere av de store aktørene i fotobransjen har i lengre tid opplevd sviktende omsetning og svake økonomiske resultater. Tidligere har vi blant annet meldt at Canon måtte nedjustere forventningene for systemkamerasalget, og senere ble det klart at Nikon måtte gjøre det samme.

Nå melder nettstedet Nikon Rumors at den japanske giganten Nikon fremdeles sitter godt fast i en liten omsetningsmessig hengemyr.

Kamerasalg ned 9 prosent

Selskapet la nylig frem sine økonomiske resultater for finansåret 2014, og tallene peker tydelig én vei.

For finansåret, som endte den 31. mars i år, gikk salget til Nikons kameraavdeling Imaging Company ned med hele 9 prosent. I penger betyr det at omsetningen gikk ned fra 751,2 milliarder yen i finansåret 2013 til 685,4 milliarder yen i år.

Nikons egne prognoser lå på 710 milliarder yen, noe som altså betyr at Nikon bommet ganske grovt på dette. På den positive siden gikk likevel overskuddet opp 6 prosent, fra 60,7 milliarder yen til 64,2 milliarder yen, mye takket være kutt i utgifter.

Skal omstrukturere

Ifølge Nikon er det hovedsakelig «stagnerte» kameramarkeder i Europa og Kina som er årsaken til de labre tallene, og som et resultat har Nikon nå nedjustert salgsforventningene for finansåret 2015 med 8 prosent.

I forbindelse med offentliggjøringen av salgstallene har Nikon nå meldt at de vil foreta store omstruktureringer i selskapet, ved å blant annet nominere nye personer til ulike sjefsstillinger, samt endre selve organisasjonsstrukturen.

Én kameratype er faktisk i vekst: Salget av speilløse kameraer har gått opp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen