Nikon passerer 75 millioner objektiver

Det tok Nikon 53 år å klare bragden.

I 1 1959 lanserte Nippon Kogaku K.K. sitt aller første speilreflekskamera. Modellen het Nikon F og ble levert med verdens første NIKKOR-objektiv, med navnet NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Senere skiftet selskapet navn til nettopp Nikon, og er i dag et av verdens mest kjente fotoselskaper. Siden den gang har Nikon utviklet bøttevis av forskjellige objektiver, og tilsammen har de nå produsert over 75 millioner.

Nikon F. Nikons første speilreflekskamera.
Nikon F. Nikons første speilreflekskamera.Foto: Jeff Dean, Wikipedia, CC-Attribution

På veien har Nikon ligget langt fremme med nyskaping av optikkteknologi som har blitt standard hos andre objektivprodusenter i ettertid. Et eksempel på dette er da de lanserte NIKKOR 10mm f/5.6 fisheye i 1968, som var det første objektivet med innebygde asfæriske linseelementer noensinne.

Les også: Nikon D5200: Ulv i fåreklær

Bare siden mai i år har Nikon produsert 5 millioner objektiver, så det er nok ikke mange årene igjen før vi får høre om objektiv nummer 100 millioner. Nikon har per i dag 80 forskjellige objektiver i salg, beregnet for både amatører og profesjonelle.

I fjor lanserte Nikon et nytt kamerasystem, Nikon 1, noe som vil bidra til enda flere solgte Nikon-objektiver i fremtiden. Per i dag finnes det seks forskjellige objektiver i salg til Nikon 1s CX format. Fra før av selger produsenten objektiver tilpasset DX-format (APS-C) og FX-format (fullformat).

Les også: Guide: 10 tips for bedre bilder fra julebordet

Kilde: Nikonrumors.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen