Nikon-modeller på vei ut?

Nikonstore Sverige (faksimile)
Nikonstore Sverige (faksimile)

Det har en stund nå versert rykter om at både Nikon D60 og D300 er på vei ut, til fordel for nyere modeller. Vi har ikke fått noen offisiell melding om dette, og rykter om en D400 har dukket opp med jevne mellomrom i månedsvis allerede. Vi er vanligvis forsiktige med å omtale rykter, men nå har det dukket opp informasjon som kan tyde på at røyken angående D300 og D60 ikke er helt uten ild.

Nikons egen svenske nettbutikk, Nikonstore Sverige, ser nemlig ut til å ikke lenger føre disse kameraene. Nye D5000 finnes på listen, og det gjør også de kjente og kjære modellene ved navn D90, D700, D3 og D3x, mens D300 og D60 altså glimrer med sitt fravær. Disse er også de eldste modellene i Nikons sortiment, og det er derfor vanskelig å tenke seg noen annen grunn til at de nå er fjernet fra listene hos Nikonstore Sverige.

Akam har testet dem begge to, og spesielt Nikon D300 var vi begeistret for. Nikon D60 klarte seg også godt i vår samletest mot konkurrenter fra Sony og Pentax.

Da utgående modeller ofte får en svært fordelaktig pris på slutten av sin tid i hyllene, kan det lønne seg for våre kjære lesere å holde et øye med prisene på disse modellene fremover. Det er fremdeles en del butikker i produktguiden som har dem på lager, og i produktguiden kan du også holde et øye med prisutviklingen. Her gjør du det for D60, og her for D300.

Akam har i skrivende stund ikke lykkes i å få kontakt med Nikon Norge for kommentar.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen