Nikon lanserer kompakt fullformat
(Bilde: Nikon )

Nikon lanserer kompakt fullformat

Dette er Nikon D750.

Nikon lanserer nå en ny modell i sin speilrefleksfamilie. Kameraet har fått navnet Nikon D750, og er myntet direkte på de som ønsker seg en profesjonell løsning i et kompakt kamerahus. 

Nikon har samtidig lagt seg i selene for å gjøre kameraet mer brukervennlig når det kommer til å filme video. Blant annet har D750 fått en egen skreddersydd meny for å gjøre funksjonen mer oversiktlig. 

Proffe spesifikasjoner  

Nikon D750.
Nikon D750.Foto: Nikon

Nikon D750 er et fullformatskamera, og ser vi under panseret på modellen, finner vi en bildebrikke som står klar til å gi deg bilder med 24,3 megapiksler oppløsning. Når det kommer til ISO har du et stort område å bevege deg innenfor, hvor du kan velge mellom alt fra 100 til 12800 ISO. 

Den nye modellen har dessuten fått Nikons beste bildebehandlingsmotor i form av EXPEED 4, som skal holde styr på både stillbilder og video. Samtidig har D750 hele 51 punkter med autofokus med en følsomhet ned til -3 EV. 

Det skal heller ikke stå på skuddraten om du trenger å ha rask eksponeringer. D750 gir deg opptil 6,5 bilder per sekund, både i FX- og DX-format. 

Også fokus på video

Det er også lagt en del arbeid i å gjøre D750 bedre egnet som videokamera. Blant annet har modellen fått en egen meny for kun video, som gjør det enklere å gjøre justeringer når du skal filme. 

D750 fanger bevegelser med opptil 60 bilder per sekund, med en oppløsning på full HD (1080p). I tillegg er det mulig til å justere blenderen mens du filmer, fordi blenderåpningen på kameraet er elektronisk styrt. 

Skjermen kan skråstilles 

Skjermen kan vippes både opp og ned. .
Skjermen kan vippes både opp og ned. .Foto: Nikon

På baksiden av kameraet finner vi en skjerm som har mulighet for å skråstilles, opptil 90 grader oppover og 75 grader nedover. Skjermen er 3,2 tommer stor med totalt 1 229 000 punkters oppløsning. 

Av andre hendige funksjoner kan vi nevne at Nikon D750 har innebygget Wi-Fi for overføring av bilder, samt en HDMI-utgang for å spille av video direkte til for eksempel TV-en. Når det kommer til batteriet er dette av typen EN-EL15, og toppladet kan du tyne ut opptil 1230 stillbilder eller 55 minutter med video før det er tomt. Til å lagre eksponeringene dine har du to minnekortplasser å boltre deg i, som begge er kompatible med SDXC- og UHS-I-kort. 

Nikon D750 er ventet å komme i salg fra den 23. september, og den veiledende prisen er satt til 18 990 kroner for kamerahuset. 

Vil du ha beskjed når det kommer i butikkhyllene, og ikke minst hvem som tilbyr kameraet til den beste prisen, kan du sette opp et prisvarsel nedenfor. Da sender vi deg en e-post så fort varen er bekreftet i salg, samt en oversikt over hvem som har den beste prisen. 

Liker du å gi tilbakemeldinger på andres bilder?
Ta en kikk innom vår bildekritikk og si din mening »

(Kilde: Pressemelding)

Nikon D750

Nikon D750 sett fra oven. (Bilde: Nikon)
Nikon D750 (Bilde: Nikon)
Skjermen kan vippes både opp og ned. (Bilde: Nikon)
D750 med og uten batterigrep. (Bilde: Nikon)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen