Nikon-kameraer med bildestabilisator

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Flere og flere produsenter tilbyr nå bildestabilisator på sine kompaktkameraer, og siden Nikon allerede har slik teknologi på noen av speilrefleksobjektivene sine, var det ingen grunn til å ikke også kunne tilby dette på kompaktkameraene.

De nye modellene i P-serien – Coolpix P3 og P4 har nå fått Nikons VR bildestabilisator. Dette er den viktigste oppgraderingen fra forgjengerne P1 og P2. En annen nyhet vi hilser velkommen er norske menyer og norsk bruksanvisning. For alle som forstår norsk bedre enn andre språk er dette en stor fordel. Nå er ikke lenger språkkunnskaper et krav for å kunne forstå bruksanvisning og menyer. Flott, Nikon.

Forskjellen på P3 og P4 er hovedsakelig at P3 har støtte for WiFi, så du kan koble deg til PC-en eller skriveren uten bruk av kabel. Det er fortsatt ikke mulighet til for eksempel å sende bilder som e-post mens du er ute på tur. WiFi funksjonen fungerer nå bedre sammen med Mac OS enn den gjorde tidligere.

Begge kameraene har 8 megapiksler og 3,5x zoom samt en LCD-skjerm på 2,5 tommer. Skjermen skal være forbedret fra tidligere modeller, men har fortsatt ikke mer enn 150 000 punkter. Vi hadde gjerne sett at oppløsningen kom over 200 000 punkter.

I likhet med alle de nyere modellene fra Nikon, har også disse kameraene fjernig av røde øyne i etterbehandlingen av bildet, opplysning av skyggeområder i kontrastrike bilder (D-lighting), og ansiktsfokus, som automatisk kan detektere ansikter, og fokusere på disse. Dette er funksjoner som tar bort mye av behovet for etterbehandling på PC, og som gjør det lettere å få de bildene du ønsker.

P3 og P4 gir visse manuelle muligheter. Vi har ikke fått mye informasjon om dette fra Nikon, men så på pressekonferansen at de i hvert fall tilbyr blenderprioritet i tillegg til de vanlige automatiske funksjonene.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen