Nikon-kamera i neste Nexus-telefon?

Nikon-kamera i neste Nexus-telefon?

Google lover å gi Nexus 5 "sinnsvakt bra" kamera.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ingen hemmelighet at kompaktkameramarkedet i enkelte segmenter sliter i konkurransen mot mobiltelefonene, selv om sistnevnte ofte ikke kan levere like god bildekvalitet som selv de billigste kompaktkameraer.

Mobiltelefonen har et enormt fortrinn i at man nærmest alltid har den med seg, og dermed er det den man ender opp med å bruke, og ikke kameraet.

"Sinnsvakt bra"

Nå ser det imidlertid ut til at Google har bestemt seg for å sette inn nådestøtet i kampen også når det gjelder bildekvalitet. Googles egen Vic Gundotra svarte nemlig som følger på et spørsmål fra en leser på Google+:

Google lover mye.
Google lover mye.

Nexus-tips

Nettstedet Phonearena.com kan i tillegg melde at de har fått et tips om at neste Nexus-telefon, den femte i rekken, vil få kameramodul signert Nikon. Tipseren påstår også at kameramodulen skal ha en "trippel kamera-ting".

Hva som menes med det er usikkert, men det er verdt å merke seg at trippel bildebrikke har vært i bruk i videokameraer i årevis allerede. Teknikken går på at man i stedet for å fange opp alle primærfargene på en og samme brikke i stedet bruker et prisme som spalter lyset og fordeler det til tre ulike bildebrikker, en for hver av fargene rødt, blått og grønt, og så setter sammen et helt bilde etterpå. Dette kan gi en betydelig bedre bildekvalitet enn ellers, men krever sitt av både konstruksjon og prosessering.

Spekulasjon?

Vi har naturligvis ingen måte å sjekke sannhetsgehalten i dette på, men vi noterer oss at Nikon i det siste på sett og vis har kommet mobilindustrien i møte på flere områder. For en tid tilbake slapp de for en tid tilbake Nikon S800c, et kompaktkamera med Android, og nylig kom også nyheten om at Nikon og Microsoft skal samarbeide om utvikling av Androidbaserte kompaktkameraer.

Kilder:
Nikon Rumors
Phonearena.com

Vil du heller ha et skikkelig kamera? Se Akams anbefalinger her

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen