Nikon-fabrikk stengt frem til januar

Flom lammer speilrefleksproduksjonen.

Flommen i Thailand fortsetter å legge kjepper i hjulene for kameraprodusentene. Denne gangen er det Nikon som melder at fabrikken i Rojana-industriparken vil være stengt frem til januar neste år.

Produksjonen forventes ikke å komme i gang igjen for fullt før i slutten av mars 2012. Totalt regner selskapet med at flommen kommer til å koste dem rundt 1,8 milliarder kroner i tapt overskudd. Nikon forventer også å nå over fire og en halv milliard kroner i tapt salg.

Fremdeles står hele førsteetasje av fabrikken under drøye halvannen meter vann. Det vil si at vannet har sunket med 40 cm siden det høyeste nivået. Nikon gjør regning med at pumpingen av vannet kan avsluttes i slutten av denne måneden.

Det antas at Nikon produserer rundt nitti prosent av alle speilreflekskameraene sine og seksti prosent av optikken i Thailand. Vanligvis produseres det rundt fem millioner speilreflekskameraer og et tilsvarende antall objektiver her i løpet av året.

Flommen i Thailand er den verste på femti år. Siden begynnelsen av juli har vannmassene tatt over 500 menneskeliv, og ødelagt verdier for rundt 30 milliarder norske kroner.

Les også: Flommen rammer Canon
Les også: Flommen gir kamerakrøll
Les også: Flommen tok NEX-7

(Kilde: Amateurphotographer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen