Nikon bekrefter støv i D600

Og anbefaler ikke at du prøver å fjerne det selv.

Mange Nikon D600-eiere har lenge hatt støv på hjernen. Grunnen til dette er et problem der man kunne få ørsmå støvkorn inn i kameraet og som igjen festet seg på AA-filteret foran på bildebrikken. Siden støv på bildebrikken er minst like irriterende som støv på hjernen, og ikke minst mer synlig over tid, så har det vært en litt opprørt stemning på internett.

Les også: Slik gjør du et kamerakupp

Bildebrikken i D600.
Bildebrikken i D600.Foto: Nikon

Folk har ventet på en beskjed fra Nikon om hva man skulle gjøre og nå har den endelig kommet. Løsningen er så enkel som man kunne tenke seg. Sett speilet opp i "mirror up"-funksjonen så man får tilgang til bildebrikken. Blås så forsiktig på brikken og sørg for all del at du ikke kommer nær den. Pass også på at du ikke bruker munnen som blåseredskap, men heller en blåsebelg som er laget for dette. Om man bruker munnen kan man få fuktighet og skitt på bildebrikken, og da blir flekkene bare enda verre.

Om dette ikke skulle funke ber Nikon forbrukeren om å levere kameraet inn til sjekk heller enn å fjerne de vanskelige flekkene selv. De vil da ta det inn til service og gå gjennom kameraet i helhet.

For mer informasjon, se Nikons egen melding om saken: Article 55647.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen