Nikon bekrefter at D7100 ikke erstatter D300s
(Bilde: Foto: Istock/Nikon, montasje: Akam)

Nikon bekrefter at D7100 ikke erstatter D300s

Men vil ikke si når D300s får sin etterfølger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Diskusjonen har gått både på diskusjon.no og på internasjonale fora om Nikon D7100 er en erstatter for Nikon D300s eller om noe annet vil dukke opp senere. Spesielt har dette blitt en varm potet etter at Nikon USA beskrev D7100 som "new flagship of Nikon's DX-format HD-SLR lineup". Problemet var at Nikon Europa beskrev det som et "enthusiast-level DX format camera". Dette bestemte et en forumbruker på DPReview seg for å undersøke og sendte sporenstreks en henvendelse til Nikon Europa.

Les også: Vi fikk tafse på D7100

Nikon D7100.
Nikon D7100.

Svaret brukeren fikk var enkelt og greit "nei, D7100 skal ikke erstatte D300s". Nikon Europa skriver videre at de ikke har planer om å gjøre D7100 om til flaggskip i DX-klassen, men de har ingen konkret informasjon fra Nikon sentralt om hvor det skal plasseres. Det mest interessante i svaret er egentlig ikke at D7100 ikke er flaggskipet. Det mest interessante er linjene Nikon avslutter med: "We can only recommend you watch out for future announcements to see if something is released that would better fit this description, but we cannot guarantee when such an announcement will be made.".

For oss så betyr dette to ting. Det ene er at D7100 antageligvis bare skal erstatte D7000. Den andre er at vi kanskje kan forvente oss en oppgradering av D300s. Akkurat når er dessverre like vanskelig for oss som for alle andre å tyde.

Kilde: Nikonrumours.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen