Nikon + Android = Sant?
(Bilde: nikonrumors.com, Istockphoto)

Nikon + Android = Sant?

Dette kan være de nye androidkameraene.

Flere og flere kameraprodusenter har valgt å konvergere kamera- og mobilteknologi for å holde tritt med stadig mer avanserte kameramobiler.

Med stadig bedre kameraer i mobiler blir de tradisjonelle kompaktkameraene gammeldagse og akterutseilt; Det er deling i nåtid som gjelder. I en tid hvor bilder blir delt i store kvantum på en rekke sosiale medier til en hver tid, er det tydelig at kompaktkameraene har det tøft. Ikke bare fordi de mangler den sosiale muligheten til å alltid kunne være på nett, og dermed kunne dele bilder til en hver tid, men også fordi fotografering har blitt så mye mer enn bare å trykke ned utløserknappen.

Er dette et Nikon-kamera med Android OS?
Er dette et Nikon-kamera med Android OS?Foto: nikonrumors.com

Les også: Styr kameraet med håndbevegelser

I følge ryktene kommer de to kameraer.
I følge ryktene kommer de to kameraer.Foto: nikonrumors.com

Fordi smarttelefoner har muligheten til å laste ned såkalte apps, eller applikasjoner, kan man gjøre endringer på bildene sine som før var forbeholdt personer som hadde god kompetanse på bilderedigering. I dag er det nok å ta et bilde via en photoapp, legge på et filter og så dele med vennene sine via sosiale medier. De aller fleste kompaktmodeller har en rekker filtre selv, men det er mobilens muligheter til å laste ned nye filtre eller bruker andre fotoapplikasjoner som er det store fortrinnet.

Les også: Del bildene dine på direkten

Nå svarer imidlertid fotobransjen. For et par uker siden skrev vi om Samsung 900F, som har et operativsystem som ligner på de man finner på smartmobiler. Det blir også mer vanlig at kompaktkamera i innstegsklassen får WiFi-moduler og innebygd støtte for sosiale medier som Facebook, Picaza og Youtube.

Det bringer oss imidlertid inn på en snakkis i fotobransjen i disse dager. Det har vært kjent en stund at Nikon har jobbet med en android-basert mobil, og i følge ryktene skal denne modellen lanseres i morgen. Produktnavnet skal visstnok være Nikon Coolpix S800 eller S800c, og nå har de første bildene av kameraet blitt lekket på nett. Som man kan se til høyre kan det se ut som om det ikke bare kommer én, men to nye modeller med Android, men det kan også være at det er to prototyper og at man ikke vet hvilken som er den korrekte modellen.

Les også: Ny moro fra Nikon?

I utgangspunktet er det snakk om relativt vanlige spesifikasjoner på kameraet, med 12x zoom, 3,5 tommer (8,89 cm) stor OLED skjerm, innbygd WiFi og GPS. Kameraet vil mest sannsynlig kjøre Android 2.3, og ha tilgang til alle Google Play applikasjoner. Er du fant av bildebehandlingsprogrammer betyr dette at man for eksempel kan bruke Instagram på kameraet. I tillegg til dette kameraet er det også lekket informasjon om et nytt entustiastkompakt, med navnet Nikon Coolpix P7700. Mer om dette kameraet kan du lese i denne nyhetssaken. Så får vi se om ryktene stemmer når morgendagen gryr.

Kilde: nikonrumors.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen