Nikkor med øyne i nakken...

Med en vekt på over 5kg, er dette ikke noe lite objektiv.
Med en vekt på over 5kg, er ikke dette noe lite objektiv.

Selve brennvidden på 6 millimeter er kanskje ikke så slående i en digital virkelighet med et mylder av ulike sensorstørrelser, men siden den er laget for 36x24mm (fullformat) med en bildevinkel på 220 grader ved blender på f2.8, er Fisheye-Nikkor 6mm f2.8 noe av et optisk unikum.
En fin illustrasjon på hvordan bilder fra denne vil se ut, finnes på denne siden, hvor lillebroren Fisheye-Nikkor 6mm 5.6 er montert på en D1 ved hjelp av en slags omvendt telekonverter. Synsfeltet strekker seg 20 grader under horisonten i alle retninger, her er det bare for fotografen å krype godt sammen rundt stativet. Bildene på denne siden viser objektivet brukt håndholdt og montert på et praktisk utformet stativ.

En fyldig omtale finnes hos Photography in Malaysia hvor man foruten rent teknisk og historisk informasjon kan få et klarere bilde av bruksområdene - fotografering inne i rør og sylindre, overvåkning og som unik effekt til kommersielt fotografi.

Til salgs
Akkurat selges et eksemplar av dette objektivet hos den tyske bruktfotobutikken SH Photo. Og prisen? Rett over 200.000kr med dagens kurs. Ha i bakhodet at du vil måtte betale moms og fortollingsgebyr i tillegg hvis du er på vei for å ta frem den store kuleramma.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen