Nigerialurt for 2,7 millioner

Bilde: Istock
Bilde: Istock

Lurer du på hvorfor Nigeria-svindlerne holder på slik de gjør? Denne historien bekrefter at en gang imellom så biter for folk på, og at det er penger å tjene på å svindle andre via e-post.

Oregon-sykepleieren Janella Spears fikk en e-post fra en slektning hun aldri hadde hørt om før, som trengte litt pengehjelp for å få ut mange millioner kroner. Spears andel skulle være på hele 20,5 millioner dollar, om hun bare sendte 100 dollar til å betale noen gebyrer. Men når svindlere hadde fått ferten av penger, gir de seg ikke så lett.

De trengte mer penger. Med falske brev fra blant annet president Bush, FBI-direktør Muller (sic), og presidenten i Nigeria. I brevene fra Bush ble det hevdet at pengene kom til å gå til terrorister om hun ikke hjalp til. Over en periode på to år brukte Spears omtrent alle pengene familien hadde, ved å blant annet ta opp et nytt lån på huset, totalt 2,7 millioner kroner.

Alle hun kjente forsøkte å stoppe henne, inkludert politiet. Hun ble rett og slett besatt av å få ut pengene svindlerne hadde lovet. Først etter to år var det slutt.

(Kilde: Katu.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen